18 / 04 / 2024

Bolu'da havaalanı için incelemeler başladı!

Bolu'da havaalanı için incelemeler başladı!

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım ile Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, yapılması planlanan hava alanına yer bakmak için Bolu’ya geldiler...




Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım ile Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, yapılması planlanan havaalanına yer bakmak için Bolu’ya geldiler.


Bolu’yu turizm, ulaşım ve ekonomik anlamda ileriye götürmek için yıllardır beklenen havaalanı için son noktaya gelindi. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ile bu hizmetin gelmesinde en büyük rollerden birini üstlenen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu’ya gelerek, havaalanı ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Meslek Yüksek Okulu için Vali İbrahim Özçimen’i ziyaret ettiler. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu’ya bir havaalanı kazandırmak için yer bakmaya ve incelemeye gelen heyeti makamında ağırladı. Ziyarete Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da katılırken, ziyarette ilk olarak Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.


Böyle güzel bir yatırım için Bolu’ya gelen ziyaretçilere teşekkür eden Vali İbrahim Özçimen, Bolu halkının çok uzun bir zamandan beri beklediği bir konunun havaalanı olduğunu söyledi. “İlimizin en büyük eksikliklerinden biri havaalanıdır” diyerek sözlerine devam eden Vali Özçimen, “Bugün yer bakmaya geldiniz. Bu Bolu için gerçekten çok büyük bir gün. Ayrıca buraya sadece bir havaalanı değil bir de Havacılık ve Uzay Bilimleri Meslek Yüksek Okulu için yer bakacaksınız. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözünü hatırlatarak, THK’nın ülkemizin büyümesinde çok önemli bir rolü olduğundan bahsetti. THK Başkanı Yıldırım ve THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban’ı Bolu’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Metin, “Bolu’nun yıllardan beri beklediği bir eksikliği çok önemli bir noktaya getirdik. Havaalanı ve meslek yüksekokulu noktasında THK’nın bize çok olumlu ve hevesli bir katkıları olmuştur. Ben bu kapsamda Bolumuzun ilerlemesi için çalışan ve hep ilklere imza atan Bolu Valimiz İbrahim Özçimen’e ve Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’ a çok teşekkür ediyorum. Bolu’yu havacılık anlamında çok önemli bir eğitim merkezi haline getirmek için hep birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.


THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ise Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in bizzat bu konu ile ilgilenmesi ile kendilerini de iteklediğini söyledi. Yıldırım “Bolu insanına, Köroğlu diyarına böyle bir hizmeti getireceğimiz için mutluyum. Ulaşım günümüz dünyasında her şeyden önemli. Bolu’daki bunca güzel şeyin bir de havaalanı ile süslenmesi lazım. Bu yatırımlar Bolu’daki sosyal yaşama ve ekonomiye büyük katkıları olacaktır” ifadelerini kullandı.


THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, kendisinin Bolu’yu çok iyi tanıdığını, eşinin de Bolulu olduğunu söyleyerek, “Bolu’yu bilen bir insanım. Bakan Yardımcımızın bu konuda çok büyük emekleri var. İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Havacılık ve Uzay Bilimleri Meslek Yüksek Okulu Bolu’da olacak ve havaalanımız ile birlikte Bolu’ya çok büyük değerler katacaktır” ifadelerine yer verdi.


Ankara’dan Bolu’ya gelen heyet, Vali Özçimen’i ziyaretlerinin ardından havaalanının yapılması planlanan 2’nci Komando Tugay Komutanlığı’nın içerisindeki pistte incelemelerde bulundular.


Düzce Postası


Geri Dön