24 / 04 / 2024

Bolu'da yayla evleri sorunları çözülecek!

Bolu'da yayla evleri sorunları çözülecek!

AK Parti Bolu Milletvekili ve 1’inci sıra adayı Ali Ercoşkun, “Bolu’da yayla evleri sorunların çözüyoruz ve çözmeye devam edeceğiz. Betonlaşmayı engelleyecek şekilde yaylacılık faaliyetlerinin sürmesini sağlayacağız." dedi.



AK Parti Bolu Milletvekili ve 1’inci sıra adayı Ali Ercoşkun, “Bolu’da yayla evleri sorunların çözüyoruz ve çözmeye devam edeceğiz. Betonlaşmayı engelleyecek şekilde yaylacılık faaliyetlerinin sürmesini sağlayacağız. Elektrikle ilgili sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Bolu halkı, yaylalarını korumak adına bugüne dek özen gösterdi. Bundan sonra da aynı özeni göstermeye devam edecektir” dedi.


Seçim çalışmalarını Bolu merkeze bağlı Yukarısoku Mahallesi’nde sürdüren Ali Ercoşkun, yayla evleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Bolu’da çok sayıda vatandaşın önemli sorunu haline gelen yayla evleriyle ilgili sıkıntıların aşıldığını ifade eden Ali Ercoşkun, “Yüzde 65’i ormanlarla kaplı bir ilde yaşıyoruz. Bütün köylerimizin yaylası geçmişten bugüne bir hizmet görüyor. Yaylalarla ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Bolu’da ormana ait bölgeler, mera vasfında olan yerler, hazineye ait yerler var. Dolayısıyla her kurumun işleyişinde farklı hükümler mevzu bahis. Yayla evleri, gerek yapımı, gerekse bu evlere bağlanacak elektrik hatlarıyla geçekten bölgenin önemli sorunlarından biri. Geçtiğimiz dönem yaptığımız Meclis çalışmalarımızla ormana ait arazilerdeki sorunu ciddi manada çözdük” diye konuştu.


Ali Ercoşkun sözlerine şöyle devam etti;

“Hani derler ya, delinin biri kuyuya taş atar, 40 akıllı çıkaramaz diye. Maalesef böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyaydık. Gerek Sayın Valimizin, gerek SEDAŞ yetkililerinin, gerek milletvekili olarak bizlerin yaptığı çalışmalar neticesinde şunu net bir şekilde söyleyebilirim, doğaya zarar vermeden, yaylaları gerçek vasfı dışında kullanmadan, asli vazife gören yaylacılığın önünü açacağız. Betonlaşmayı engelleyecek şekilde yaylacılık faaliyetlerinin sürmesini sağlayacağız. Elektrikle ilgili sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Bolu Halkı, yaylalarını korumak adına bugüne dek özen gösterdi. Bundan sonra da aynı özeni göstermeye devam edecektir.”


Yukarı Soku Mahallesi’nin Bolu’nun parlayan yıldızı olacağını ifade eden Ercoşkun, “Çocukluğumuzda yüzdüğümüz, sularında balık tuttuğumuz derenin kenarından geçen Yedigöller yolunun sıcak asfaltla açılıyor olması Yukarısoku’nun çehresini değiştiriyor. Diğer taraftan mahallemizde yolların genişletilmesi, su ve kanalizasyon çalışmalarının bölgede gerçekleştirilmesi Yukarısoku’yu Yedigöller güzergahı üzerinde farklı bir noktaya taşıyacaktır. Arçelik’in ve üst yakanın geçişi olan bu bölge Bolu’nun parlayan yıldızlarından biri olacak inşallah” şeklinde konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön