24 / 04 / 2024

Bomonti Hilton Oteli ve Kongre Merkezi 5 yıldızla en iyi otel mimarisi ödülü aldı!

Bomonti Hilton Oteli ve Kongre Merkezi 5 yıldızla en iyi otel mimarisi ödülü aldı!

Linea Tusavul Mimarlık “Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center” projesi The International Property Awards’dan Mimarlık dalında “5 star Best Hotel Architecture” ödülünü aldı.



Linea Tusavul Mimarlık “Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center” projesi The International Property Awards’dan Mimarlık dalında “5 star Best Hotel Architecture” ödülünü aldı. Arazi 49 yıllığınına Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından projenin yatırımcısı IC Holding’e yap-işlet-devret modelinde kiralanmıştır. Fizibilite çalışmaları neticesinde 814 oda ve kısmen özel daireleri de içinde barındıran bir şehir oteli yapılmasına karar kılınmıştır.


Proje İstanbul’un önemli endüstri miraslarından olan ‘Bomonti Bira Fabrikası’ nın arsası üzerinde konuşlandırılmıştır. Eski bira fabrikası, kısmen özel şirketler, kısmen eğlence ve etkinlik yeri olarak planlanmış olup aslına uygun şekilde restore edilmiştir. Otel ve Convention Center  zemin kat üzeri 149,50m 34 kat ve ayrıca 7 katı bodrum olarak düzenlenmiştir. 


Otelde 729 adet standart yatak odası 85 adet değişik boyutlarda süit odalar ile tower lounge ve bar, 1 adet all day dining, junior ballroom, lobyy bar, 1 kapalı 1 açık yüzme havuzu, 2.500 m2 SPA bölümü, dükkanlar ve toplam 22.000 m2 olan bir Convention bölümlerinden oluşmaktadır. 1. Bodrum katta junior balo salonunn önündeki açık alan, kokteyl ve davetler için düzenlenmiş olup,  . 33 ve 34.katlardaki lounge ve presidential süitler 360 derece İstanbul manzarasına hakimdir.


Otel işletmesi için ‘HİLTON’ grubu ile anlaşılmıştır.

Tesis İstanbul’un merkezinde ince zarif çizgileri ile şehrin siluetine bir değer kattığı gibi ortaya koyduğu yaşam değerleri ile pozitif katkıda bulunacaktır.



Geri Dön