26 / 04 / 2024

Borçka'da 5 yıllık imar programı onaylandı!

Borçka'da 5 yıllık imar programı onaylandı!

Borçka Belediye ve Meclis Başkanı Aslan Atan'ın başkanlığındaki toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. 16 maddelik 5 yıllık imar programı Belediye Meclisince Maddeler halinde görüşülüp oylamaya sunuldu.



Borçka Belediye ve Meclis Başkanı Aslan Atan'ın başkanlığındaki toplantıya Meclis Üyelerinden Hasan Gökdemir, Ziya Şan, Nusret Yıldız, Nurettin Okuyan, Mehtap Şentürk, Hüseyin Çakır, Hikmet Carti, Atila Sav, Türkan Küçük ve Ziver Yılmaz katıldı. Yapılan toplantı sonucunda aşağıdaki kararlar alındı. 


KARAR: Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Yasanın 20. 

Maddesi uyarınca Ocak birleşimi için yukarıda belirtilen üyelerin katılımı ile 03.02.2015 gün ve saat 13:00'de Belediye Meclis toplantı salonunda toplandı. Gündem okundu ve görüşmeye geçildi. 


GÜNDEM: 1- Açılış ve yoklama, 2- Saygı duruşu, 3- Bir önceki toplantı tutanaklarının sunumu, 4- 5 Yıllık İmar programının görüşülmesi, 5- Arrikab'ın kapatılmasının görüşülmesi., 6- Kapanış 


Gündemin 1. maddesi gereği, Açılış ve yoklama yapıldı, yoklama sonucunda Meclis üyelerinden Resul ŞENTÜRK mazeret belirterek toplantıya katılmadığı, diğer üyelerin toplantıya katıldığı görülerek, birleşim açıldı. 


Gündemin 2. maddesine geçildi. 

Atatürk ve Silah Arkadaşları ile Türk Büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. 


Gündemin 3. maddesine geçildi. 

Ocak 2014 olağan birleşim tutanakları üyelere dağıtıldı. Oturum sırasında görüşülüp tutanaklara geçmeyen veya görüşülmediği halde tutanaklara geçen konu olup olmadığı incelendi. 

İnceleme sonucunda; Görüşmenin değiştirilmeden kayıtlandığı görülerek gündemin diğer maddesine geçildi. 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünün 14.01.2015 tarih ve 26190 sayılı yazısı ile Rezzan GÜN'ün 28 01.2015 tarih ve 19 sayılı dilekçesinin gündeme alınıp alınmaması ile ilgili ayrı ayrı oylama yapıldı oylama sonucu Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün yazısı ve Rezzan GÜN'ün dilekçesinin gündeme alınmasına oy birliği ile karar verildi. 


Gündemin 4. Maddesine geçildi. 

06 Ocak 2015 Tarihli Meclis toplantısında Şubat 2015 ayı toplantısına ertelenen Belediyemiz 5 yıllık imar programının Belediye İmar Komisyonu ve imar servisince ortaklaşa hazırlanan 16 maddelik komisyon raporunun yıllara göre düzenlendiği görülüp, Ek'te bulunan 16 maddelik 5 yıllık imar programı Belediye Meclisince Maddeler halinde görüşülüp oylamaya sunuldu. Oylama sonucu Komisyonca ve İmar servisince hazırlanan 16 maddelik komisyon raporunun uygulanmasına; Oy birliği ile karar verildi.


Gündemin 5. maddesine geçildi. 

Artvin ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Başkanlığının 22.01.2015 Tarih ve 2015/5 sayılı yazısı incelemeye alındı. 

İnceleme sonucu; üyesi bulunduğumuz (Arrikab) birliğinin 31.12.2014 tarihinde yapılan olağan Meclis toplantısında birliğin faaliyetlerinin amacına uygun olarak yerine getirmemesi nedeniyle birliğin fesh edilmesine karar verilmiş olup, Fesh edilen birliğin Belediyemize herhangi bir anlam taşımaması bakımından birlik üyeliğinden ayrılmamıza ve birliğin kapatılmasına oy birliği ile karar verildi. 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 26'ncı Bölge Müdürlüğünün 14.01.2015 tarih ve 26190 sayılı yazılarının oy birliği ile gündeme alınması neticesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Çoruh Projeler Bölge Müdürlüğüne ait ilçemiz İbrikli Köyü Sınırları içerisinde yer alan Borçka Barajı Rekreasyon Sahasının, İşletme Bakım ve Yönetim sorumluluğunun Borçka Belediye Başkanlığına devri istenmekte olup, Devir işlemlerinin gerçekleştirilmesi için 5393 sayılı yasanın 18'nci maddesi e fıkrası gereği devir sözleşmesini yapmak üzere Belediye Başkanı Aslan ATAN'a yetki verilmesine; Belediye Meclisince oy birliği ile karar veridi. 


Mülkiyeti Borçka Belediye Başkanlığına ait olan Hopa yolu üzerindeki 167 ada, 1 parsel, 940 m2 yüzölçümü taşınmaz üzerinde Ahşap bina kurulmak üzere Belediye Encümeninin 03.08.2010 tarih ve 41 sayılı kararı gereği 3 yıl süreli ihaleye çıkarılmış olup, ihale sonucu; İlçemiz halkından Şuğayıp GÜN'e ihale kaldığı, ihale şartname doğrultusunda ahşap bina yapıp 3 yıllık işletme süresini 01.09.2013 tarihinde tamamlamıştır. 

Adı geçen iş yerinin çalıştıramaması nedeniyle vatandaşın mağduriyeti de göz önüne alınıp, Şuğayıp GÜN'ün eşi Rezzan GÜN'ün Başkanlığımıza müracaatı üzerine konunun Belediyemiz Meclisince görüşülmesi neticesi, 5393 sayılı yasanın 18'nci maddesi e fıkrası gereği Belediyemizce oluşturulacak taşınmaz üzerindeki binanın Fiyat Tespiti sonucu pazarlık suretiyle Belediyemizce satın alınmasına, Belediye Meclisince oy çokluğu ile karar verildi. 

Gündem ve Gündem dışı görüşülecek başka konu olmadığından toplantı Başkanın teşekkür konuşmasıyla sona erdi. 


Dost Artvin


Geri Dön