26 / 04 / 2024

Borçlu kiracı evden çıktıysa borcun ödenmesi nasıl sağlanır

Borçlu kiracı evden çıktıysa borcun ödenmesi nasıl sağlanır

Bir kiracının evden çıkıp gitmesi yani kaçması halinde en büyük sorun onun yeni adresini bulmaktır. Oysa siz bulmuşsunuz o halde yapılacak şey bu adrese tebligattır...



Kiracımın dört ay kira, beş ay elektrik ve su borcu varken evden çıkıp gitmiş. Adresini buldum icraya verdim ama adresini muhtarlığa bırakmadığı için tebligatlar geri dönüyor. Ben paramı nasıl alırım N.K.

Sizin için en zor olanı başarmışsınız. Bir kiracının evden çıkıp gitmesi yani kaçması halinde en büyük sorun onun yeni adresini bulmaktır. Oysa siz bulmuşsunuz o halde yapılacak şey bu adrese tebligattır. Tebligat yapmak için muhtara kayıt şart değildir. Ancak borçlunun tebligat saatlerinde adresinde bulunmaması durumunda tebligat muhtara bırakılır. Ancak muhtarda kaydı olmayan kimselerin tebligatını muhtar almaz. Bu halde alacağınız elbette silinmez veya çaresiz kalmazsınız. Bizim oldukça detaylı bir Tebligat Kanunumuz var. Bu kanun hükümlerine göre tebligatlar bir şekilde yapılır. Örneğin şimdi tebligat yapılacak birinin vatandaşlık numarasını biliyorsak bununla nüfus kaydından adresini talep edebiliyoruz. Bu adrese yapılan tebligat geri dönse bile bizim Tebligat Kanunu'nun 35. maddesine göre, tebligat parçası bu adresteki kapıya yapıştınlmak sureti ile dahi tebligatlan yapıyoruz. Aynı şekilde borçlunun herhangi bir resmi kurumda mevcut adresini tespit ettirip bu adrese de yine 35. maddeye göre tebligat yaptırıyoruz. Takipte bu yolla denemenizi tavsiye ederim, işiniz henüz bitmemiş.
Tamer Heper/Posta


Geri Dön