28 / 03 / 2024

Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ne otopark yapılması isteniyor!

Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ne otopark yapılması isteniyor!

Adını Kazım Dirik’ten alan mahalle, Bornova’nın en büyük mahallesi. İçinde Küçükpark ve Büyükpark’ı barındıran ve Bornova’nın kalbi olan bölgede daha çok öğrenciler yaşıyor. En önemli sorun ise otopark....



Bornova'nın en büyük mahallesi olan Kazım Dirik, adını 1926-1935 yıllarında  İzmir  Valisi olan Kazım Dirik'ten aldı. Küçükpark ve Büyükpark'ı içinde bulunduran mahallede çok sayıda üniversiteli yaşıyor. Ergene, Erzene ile birlikte Bornova'nın en eski mahallelerinden olan Kazım Dirik Mahallesi Yeni Mahalle olarak biliniyordu. 1945 yılında Kazım Dirik adını alan mahallenin nüfusu 50 bine yaklaştı.


Babadan kıza muhtarlık


Kazım Dirik Mahallesi'nde 7 dönemdir muhtarlık hizmeti İduğ ailesinde bulunuyor. 1984 yılından itibaren 4 dönem muhtarlık yapan Mustafa İduğ'dan sonra göreve 3 dönemdir kızı Dilek İduğ Çelik devam ediyor. Baba- kız muhtarların özelliği birbirlerine her zaman yardımcı olmaları.

18 yaşında gencecik bir kız iken, muhtar koltuğuna oturan babasına 4 dönem boyunca yardım eden Dilek İduğ Çelik'e şimdi de 78 yaşına gelen babası yardım ediyor. Babası gibi eşi Hakan Çelik de muhtarlık görevinde sürekli kendisine destek oluyor. Hem babasının hem de emekli olan eşinin sürekli kendisine destek olduğunu söyleyen Muhtar Çelik, "Kendimi çok şanslı hissediyorum. Önümde babam gibi 20 yıl 4 dönem muhtarlık yapmış bir kılavuzum var. Aynı zamanda 3 dönem boyunca eşimin de desteği büyük" dedi.


Bornova'nın en büyük mahallesi olan Kazım Dirik'te öğrenci nüfusu çoğunlukta yer alıyor. Öğrenci kenti olması nedeniyle 7 gün 24 saat canlılık taşıyan mahallenin sınırlarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Küçükpark, Büyükpark, 2. Sanayi Sitesi, 3. Sanayi Sitesi, Keresteciler Sitesi, Forum Bornova yer alıyor. Küçükpark bölgesinin özellikle otopark sorunu nedeniyle esnafı ve vatandaşların sıkıntı yaşadığını belirten Muhtar Çelik, bu bölgeye acilen otopark yapılmasını istedi.


Giysi bankası


Muhtar Çelik'in babasının döneminden kalan ve kendi döneminde de yürüttüğü en önemli projelerinden biri de giysi bankası 7 dönemdir sürüyor. Vatandaşların kullanmadıkları temiz giysileri muhtarlığa getirdiklerini belirten Çelik, "Biz de bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Bu proje babamın muhtarlık yaptığı dönemlerden beri devam ediyor. Eski muhtarlık binamızı giysi bankası yaptık. Amacımız giysi bankamızı daha da geliştirerek " diye konuştu.


Küçükpark esnafından örnek projeler


Mahallenin en önemli sivil toplum kuruluşu olan Küçükpark Sevgi Yolu Esnaf Derneği, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Sevgi Yolu'ndaki 55 esnafın biraraya gelerek 2006 yılında kurdukları derneğin başkanı Mustafa Üstün, "Amacımız Küçükpark'ta esnafla birlikteliği sağlamak. Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri bizim için çok önemli. Esnaf olarak gazete toplayarak bunları satarak ihtiyaç sahiplerine maddi yardımda bulunuyoruz. Muhtarlığın giysi projesine kitap bankası projemizle destek olmak istiyoruz. Kullanılmayan giysiler gibi okunmayan kitapları toplayarak bir kütüphane oluşturmak ve bunu kitapseverlerin hizmetine sunmak istiyoruz. En önemli sorunumuz otopark. Müşterilerimiz için sorun oluyor. Bu sorun ile ilgili belediye bir proje şekillendirdi. Bu projenin yapım aşamasına geçmesini bekliyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön