19 / 04 / 2024

Bornova pazaryeri projeleri yıl içinde hizmete açılacak!

Bornova pazaryeri projeleri yıl içinde hizmete açılacak!

Bornova Belediyesi EVKA - 4, Işıkkent, Pınarbaşı, Doğanlar ve Mevlana 'dan sonra, belediye Çamkule, EVKA 3 ve merkez pazaryerlerini de bu yıl içinde hizmete açmak istiyor




Bornova Belediyesi'nin inşaatına merkez ve Evka-3 pazaryerleri ile eşzamanlı olarak başladığı Çamkule Mahallesi Pazaryeri'nde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Yeni pazaryerinin önümüzdeki kış öncesinde hizmete açılması planlanıyor.


Bornova'da Altındağ'ın en üst bölgesinde bulunan Çamkule mahallesi sakinlerinin en büyük isteğinin pazaryeri olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Ben ilk pazaryerini Çamkule'de açmayı gönülden istiyordum ama bizden kaynaklanmayan nedenlerle bunu gerçekleştiremedik. Yer konusunda sıkıntılar yaşandı. Plan değişiklerine gidildi. Sorunlar çözülür çözülmez ihalesine çıkarak çalışmaları hemen başlattık. Kışa girmeden pazaryerimizin açılışını hep birlikte yapacağız. Bölge halkı yağmurda, çamurda uzaktaki pazarlara gitmek zorunda kalmayacak. Daha nitelikli, daha hijyenik ve rahat koşullarda alışveriş imkanı bulacak" dedi.


3 bin 647 metrekare alanda yapılacak Çamkule Mahallesi Pazaryeri, 225 tezgah kapasiteli olacak. Projenin 1 milyon 378 bin lira maliyetle 2013 yılının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. 2009 yılından bugüne EVKA-4, Işıkkent, Pınarbaşı, Doğanlar ve Mevlana kapalı pazaryerlerini bitiren Bornova Belediyesi, Çamkule Pazaryeri ile birlikte EVKA 3 ve merkez pazaryerlerini de bu yıl içinde kış öncesinde hizmete açmak için çalışıyor.


Özkanlar, Bornova sınırlarında değil

Son zamanlarda kamuoyunda Özkanlar Pazaryeri ile ilgili bazı eleştirilerin gündeme geldiğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Ne yazık ki bir karışıklık sonucu Özkanlar Pazaryeri'nin de Bornova sınırları içinde olduğu yönünde yanlış bir algı var. Oysa 2009 yılı Mart ayından bu yana Özkanlar Pazaryeri'nin de içinde bulunduğu bölgenin sorumluluğu Bornova'da değildir. Dolayısıyla Özkanlar Pazaryeri ile ilgili konu ve sorunların Bornova Belediyesi ile hiçbir ilgisi yoktur" açıklamasında bulundu.


Yeni Asır Gazetesi


Geri Dön