25 / 04 / 2024

'Bornova'da yaşam standartları yükseliyor'

'Bornova'da yaşam standartları yükseliyor'

İzmir Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila görevdeki birinci yılını değerlendirdi ilçede yaşam standartlarını yükseltme hedefiyle çalıştıklarını söyledi. Atila, "Turizm potansiyelini öne çıkaracak çalışmalar yapıyoruz" dedi.



Bugüne kadar yaptıklarını ve yapacağı projelere değinen Bornova Belediye Başkanı Atila, "Öncelikle ilçemizin marka değerini yükseltecek, turizm potansiyelini öne çıkaracak çalışmalar yapıyoruz. Yenilikçi düşüncelere büyük önem veriyoruz. Her müdürlüğümüz her yıl rutin işlerinin dışında yenilikçi bir projeyi mutlaka hayata geçiriyor. Ayrıca kurduğumuz Kentsel Tasarım Müdürlüğü, üniversitelerimizle birlikte yaptığı çalışmalarla Bornovamızın çehresini değiştirecek projeleri ortaya koyuyor" dedi.


Bornova Belediyesi'nin 2015 yılındaki yatırımları da belli oldu. 234 milyon 100 bin lira olarak oy birliğiyle kabul edilen 2015 yılı bütçesinde en büyük paylar yatırımcı müdürlüklere ayrıldı.Fen İşleri Müdürlüğü 52 milyon, Temizlik İşleri Müdürlüğü 35 milyon, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise 28 milyon liralık bütçelerle Bornovalılara hizmet üretecek. 


Bornova Belediyesi'nden verilen bilgiye göre bu yıl, Büyükpark tamamen yenilenecek, Küçükpark yeniden tasarlanacak, çocuklar için 6 bin metrekarelik alanda Trafik Parkı yapılacak, Evka-3'te 10 bin metrekarelik alan içerisinde öğrenci misafirhanesinin de bulunduğu Gençlik Merkezi yapılacak, Atatürk Mahallesi'nde bin 600 metrekarelik alanda 300 kişilik çok amaçlı düğün salonu inşa edilecek, içinde düğün salonu, pazaryeri, kadın danışma merkezi, Nedret Güvenç Sahnesi'nin bulunduğu Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri tamamen yenilenecek. 

Çocuk Köyü, Büyük Çarşı 2. Etap Yenileme, yeni hizmet binasının ve Pınarbaşı Sosyal Tesisleri'nin projelendirilmesi, yol yapım, köprü ve istinat duvarı yapımları gibi daha pek çok çalışma hayata geçirilecek.


Hürriyet





Geri Dön