20 / 04 / 2024

Bornova'da yol bakım çalışmaları devam ediyor!

Bornova'da yol bakım çalışmaları devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasında kesintisiz ulaşım için hizmete açtığı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni Manisa Yolu'na bağlıyor.



1.1 kilometrelik yolun 700 metrelik bölümde asfaltlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir, kalan bölüm için de kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yol sayesinde araçlar, hem Bornova'nın merkezine hem de çevre yollarına, Üniversite ve Hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek. 



Erzene Mahallesi'ndeki 57. Topçu Tugayı bahçe duvarı, Yeni açılacak imar yolunun İstanbul Caddesi bağlantısı için Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği 17 metre geri çekildi. 400 metre uzunluğundaki duvar Bornova Belediyesi işbirliğiyle yıkıldı ve yerine 350 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde yeni duvar inşa edildi. Bu çalışmalar sonucunda açılan yeni yol, İstanbul Caddesi üzerindeki Topçu Tugayı Kavşağı yönünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ne bağlanıyor. Böylece araçlar hem Bornova'nın merkezine hem de çevre yollarına, Üniversite ve Hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek. 



Sabah


Geri Dön