26 / 04 / 2024

Bornova'daki devlet hastanesi kapatılıyor!

Bornova'daki devlet hastanesi kapatılıyor!

İZMİR'in Bornova ilçesinde hizmet veren Türkan Özilhan Devlet Hastanesinin boşaltılmasına karar verildi. 1996 yılından bu yana hizmet veren hastanenin yerine 200 yataklı yeni hastane yapılacağı söylendi.



Vatandaşlar, karara tepki gösterdi. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden hastane yönetimine gönderilen yazıda, hastanenin şubat ayı sonuna kadar tamamen boşaltılması istendi. Daha önce mevcut hastanenin hemen yanındaki alanda hayata geçirilecek yeni hastanenin yapımında kademe kademe ilerleneceğinin belirtilmesine rağmen, müteahhit firmanın bu şekilde temel atamayacağını söylemesi üzerine, hastanenin kapatılmasına karar verildiği öne sürüldü. Polikliniğin dışında görev yapan sağlık çalışanlarının da boş durumda beklememesi için. bölgedeki hastanelere görevlendirileceği öğrenildi. 


Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, karardan geri adım atılması için yetkililere çağrıda bulundu. Doğruyol, "600'ü acil olmak üzere, günlük 2 bin 500 hastaya poliklinik hizmeti veren bir hastane nasıl kapatılabilir? Bornova'nın tek devlet hastanesi olan, çevre yollarına yakın olması sayesinde trafik kazasına ilk müdahalenin yapıldığı hastanenin kapatılması kabul edilemez. Bakanlık yetkilileri maalesef müteahhit firmaya boyun eğmiştir" dedi. Doğruyol, "Bakanlığı bürokratlar mı,  TOKİ  mi yoksa inşaat firmaları mı yönetiyor?" diye sordu. Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Erkan Güler de alınan karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, "Hastane kapatılırsa vatandaş nereye gidecek? Yıkım kararından bir an önce vazgeçilmeli ve yeni mağduriyetler yaratılmamalıdır" dedi. 


Aydınlık Gazetesi


Geri Dön