18 / 04 / 2024

Bornova'nın tarihi köşkü butik otel oldu!

Bornova'nın tarihi köşkü butik otel oldu!

İlçedeki levanten evlerinden biri olan Charnaud Köşkü ’nü aslına uygun restore ettirerek butik otele çeviren Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura: "Amacımız tarihi korumak"...




Manisa merkezli Anemon Otelleri,  İzmir  Bornova'daki Charnaud Köşkü'nü aslına uygun olarak restore ettirip "Villa Levante" adıyla butik otele dönüştürdü. Ev sahipliğini Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura'nın yaptığı açılışa, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Anemon Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yavaş, İcra Kurulu Başkanı Oğuz Akçura, İcra Kurulu üyeleri Nesligül Akçura ve kardeşi Aslı Akçura, Genel Müdür Uğur Şahbaz ile İzmir ve Manisa'dan çok sayıda davetli katıldı.

Onursal Başkan İsmail Akçura, 20 oteli bulunan Anemon Grubu'nda butik oteli ayrı bir yere koyduklarını söyledi. Manisa Kula'daki tarihi Zabunlar Köşkü'nü butik otele çevirdikten sonra İzmir Bornova'da da benzer bir çalışma yürüttüklerini aktaran Akçura, "İzmirlilerin hizmetine sunacağımız Villa Levante'nin sloganı ise 'Zarafet Kişiye Özeldir' olacak" dedi.


'Kar amacı gütmüyoruz'

Açılış öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na butik oteli gezdiren Akçura, "Amacımız tarihi eserleri korumak. Bu otele büyük yatırım yaptık. Benim yıllar boyunca tarih, kültür ve sanata ayrı bir ilgim var. Hizmet için açtığımız bu otelden kar amacı gütmüyoruz. Tarihi korumak için bu restorasyonu yaptık" diye konuştu. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da, "Akçura ailesi otelcilik dalında ülkeye büyük hizmet veriyor. İşadamları için dizayn edilen bu otel çok güzel olmuş. Kendilerini kutluyorum" dedi. ALİ FİLİZKAN


Rodos mozaiği korunmuş

İzmir'in en önemli köşklerinden biri olan Charnaud, Bornova'da ender kalan levanten evlerinden biri. Charnaud Köşkü, mimari olarak da çok farklı. Kemerli bir kapısı var. Siyah-beyaz çakıl taşlarıyla yapılan Rodos mozaiği günümüze kadar gelmiş. Villa Levante de bu taşlarla süslenmiş. Bina 1919 yılında Harold Charnaud tarafından satılmış. Bornova'nın diğer büyük evlerinden farklı olarak Charnaud Evi, bungalov tarzında yapılmış ama kışın oturulabilecek konforlu hale getirilmiş.


Ödüllü tasarım

İsmail Akçura tarafından restore ettirilen köşkün her odası özenilerek hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de tasarım ödülü aldı. Geçmişe dair hiçbir ayrıntı değiştirilmedi. 11 oda ve 22 yatak kapasitesi bulunan otelde restoran ve bahçe de yabancı konuklar ile işadamlarına hizmet verecek. Otelde Ege mutfağına has yemekler servis yapılacak.



Yeni Asır


Geri Dön