25 / 04 / 2024

Bornova'ya yeni hizmet binası geliyor!

Bornova'ya yeni hizmet binası geliyor!

İzmir Bornova Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir hizmet binası kazandırılacak. İnşaatına bu yıl başlanılacak bina için 7 Haziran'da ihaleye çıkılacak.



İzmir Bornova Belediyesi belediye hizmet birimlerini tek çatı altında toplamak için harekete geçti. Belediye, ilçede yeni bir belediye binası inşa etmek için çalışmalara başladı. 


Belediye binası için 7 Haziran'da ihaleye çıkılacak. Tahmini ihale bedeli 16 milyon 250 bin TL olarak belirlendi. Yeni hizmet binası projesi 61 eser arasından belirlendi. İnşaatına bu yıl başlanacak projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor. 


Kültür ve eğitim amaçlı kullanılacak binada engelli vatandaşların da yararlanacağı tesisler yapılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Bornova Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Tüm birimlerimizi tek çatı altında toplayarak vatandaşa verdiğimiz hizmetin kalitesini artıracak yeni belediye binası ilçemizde önemli bir ihtiyaç. Vatandaşımızın bizden öncelikli taleplerinden biri. Biz yeni hizmet binasının projesini yarışma ile belirledik. İmar planlarındaki önemli bir not olan yeni bir stat yapma konusunu da yerine getirdik. Doğanlar semtimizde tüm İzmir'in beğeni ile baktığı bir stadyum yaptık. Şimdi yeni belediye binamıza başlayabiliriz. Finansman konusunu da atıl durumdaki akaryakıt istasyonunu değerlendirerek çözüyoruz. Bunun kararını Belediye Meclisimizde oy birliğiyle aldık. Ben tüm meclis üyesi arkadaşlarıma hizmet konusundaki destekleri için teşekkür ediyorum"  şeklinde konuştu.




Haber Ekspres


Geri Dön