29 / 03 / 2024

Borsa İstanbul yatırımcıları piyasaya çekecek!

Borsa İstanbul yatırımcıları piyasaya çekecek!

Borsa İstanbul, işlem sırasında mağdur olan yatırımcıları piyasaya yeniden kazandıracak. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, mağdur yatırımcıları çekebilecek formül hazırlığında olunduğunu söyledi.



Borsa İstanbul, işlem sırası kapanan tahtalarda mağdur olan yatırımcıları, piyasaya yeniden kazandırmak için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, mağdur yatırımcıları tekrar borsaya çekebilecek bir formül üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu uygulamanın ilk etapta Çukurova Elektrik ve Kepez mağdurlarına uygulanması bekleniyor.


İNDİRİMLİ HİSSE SATIŞI

Başkan Karadağ, özellikle kamu şirketlerinin halka arzlarında, işlem sırası kapanan tahtalardan dolayı mağdur olan yatırımcılara, halka arz fiyatında indirim verilebileceğine işaret etti. Karadağ, "Küskün konumuna gelen o yatırımcı kitlesinin tekrar borsaya kazandırılması gerekiyor. Bunun için kamu şirketlerinin halka arzı yapılırken, bu kesime bir öncelik ve indirim yapılabilir. Halka arzda veya ikincil satışta tahsisat yapılırken, bu bireylere öncelik tanınabilir" dedi. Uygulamanın öncelikle Uzan Grubu bünyesinde iken el konulan ve borsadaki işlem sıraları 30 Haziran 2000 tarihinde kapanan, yaklaşık 13 bin Çukurova Elektrik ile Kepez mağdurlarını kapsaması bekleniyor. FETÖ ile bağlantısı tespit edilen şirketlerin hisselerinde ise bu yöntem uygulanmayacak.



Sabah


Geri Dön