16 / 04 / 2024

Borusan Müzik Evi Ocak'ta faaliyete geçiyor

Borusan Müzik Evi Ocak'ta faaliyete geçiyor

Borusan Holding'in baştan aşağı yenilediği İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi bina, ocak ayından itibaren Borusan Müzik Evi olarak faaliyete geçiyor



1875 yılında Fransız bir mimar tarafından inşa edilen altı katlı bina; konser ve prova salonlarının yanı sıra, seminer ve ufak çaplı dans performanslarının da gerçekleştirilebileceği kompozisyonuyla sanatseverlerin memnun edeceğe benziyor. Restorasyonunu Askon İnşaat ve mimar Gökhan Avcıoğlu'nun üstlendiği mekânda haftanın üç günü klasik oda müziği, caz, dünya müziği konserleriyle modern dans gösterileri yer alacak.
Sergi alanı olarak tasarlanan giriş katı, başka birçok etkinliğin de düzenlenmesine uygun, esnek bir yapıda tasarlandı. İkinci ve üçüncü katta bulunan konser salonu, balkon dahil toplam 200 seyirci ka-pasiteli. Dördüncü katta altı ayrı prova salonu bulunuyor. Beşinci ve altıncı katlarda ise çok amaçlı etkinlikler gerçekleştirilebiliyor. Seyir terasıyla da misafirlerine detaylı bir İstanbul manzarası sunan Borusan Müzik Evi, bünyesinde barındırdığı çağdaş sanat yapıtlarıyla da müzik ile görsel sanatlar arasında bir bağ kurmayı amaçlıyor.
Düzenli konserlerin düzenleneceği, açılışı 8 Ocak'ta Mercan Dede konseriyle yapılacak mekânda BİFO klasik Kart sahipleri Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın provalarını izleyebilme şansına sahip olacak.
Radikal


Geri Dön