20 / 04 / 2024

Boş alanlarda yapılan çalışmalar dönüşüm değildir!

Boş alanlarda yapılan çalışmalar dönüşüm değildir!

Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşümün boş alanlarda yapılacak planlarla olmayacağını da vurgulayarak, “Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Ancak bunun adı dönüşüm olmaz.” dedi.



Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak belirlenen 540 hektarlık alanın 1.etap imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığına yönelik AK Parti tarafından yapılan açıklamaları değerlendirdi. Başkan Selvitopu böyle bir planın kendilerine intikal etmediğini belirterek kentsel dönüşümün siyasete alet edilmeyecek kadar ciddi bir konu olduğunu söyledi.



Selvitopu ayrıca, kentsel dönüşümün boş alanlarda yapılacak planlarla olmayacağını da vurgulayarak, “Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Ancak bunun adı dönüşüm olmaz.” Diye konuştu.


Karabağlar Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleşti. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Başkan Selvitopu, AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican’ın Karabağlar’da 540 hektarlık alanda yürütülecek kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.


Büyükşehir’in çalışması gerçek dönüşümdür


Selvitopu,“ Bizim yaptığımız araştırmalarda böyle bir plan bize intikal etmemiş durumda. 540 hektarlık alanda üzerinde yapı olmayan,  daha önce jeolojik yapı yasaklı alanın plan önerisi belediyemize intikal etti. Bununla ilgili belediyemizce değerlendirmeleri gerçekleştirdik. Çekince ve düşüncelerimizi Bakanlığa ilettik. Yapılan planın da doğru olmadığını, belediye olarak yaklaşımlarımızı ve amaca uygun plan olmadığı görüşlerimizi Bakanlığa ilettik. Bu görüşlerimizin sonucunu Bakanlıktan bekleyeceğiz. Bize göre kentsel dönüşüm, boş alanlarda yapılacak planlarla olmaz. Hangi amaçla, ne için yapıldığını bilmiyoruz. Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Bunun adı dönüşüm değil. Kentsel dönüşüm binalarla dolu alanlarda yapılabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projede Uzundere’de 500’e yakın binada çalışma yürütüyor. Uzlaşmalar büyük ölçüde yapıldı. Bu gerçek anlamda bir dönüşüm projesidir” diye konuştu.


Kentsel dönüşüm siyasete kurban edilemez


Selvitopu, bu açıklamaları yaparken her hangi bir siyasi hedefi olmadığını da  özellikle belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kentsel dönüşüm siyasete kurban edilemeyecek kadar önemlidir. Ortada sağlıklı bir bilgi yokken bu bilgilendirmenin eksik olacağını düşünüyorum. AK Parti grubumuzun bunu il yöneticilerine ileteceğini düşünüyoruz. Gelen plan tamamen boş alandır, arsadır. İtirazımızı Bakanlığa yaptık bunu kamuoyuna sunuyorum.” 


İzmir Manşet


Geri Dön