24 / 04 / 2024

Bosch Fren Sistemleri Bursa'daki yeni fabrikasının temelini attı!

Bosch Fren Sistemleri Bursa'daki yeni fabrikasının temelini attı!

Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ' nin, Bursa Organize Sanayi Bölgesi' nde ( OSB ) kurulması planlanan ve yeni fabrika olacak binanın temeli, törenle atıldı.



Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, "Özellikle otomotiv alanında Bosch'un dünya penceresi Bursa'dan açılıyor. Bursa bizim için çok önemli bir yer ve Türkiye'nin geleceğinin önemini de vurgulamak isterim. Güveniyoruz ve bu yatırımları da yapmaya devam edeceğiz" dedi. 


Bosch Grubu'nun otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Bursa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulması planlanan yeni fabrikasının temeli, törenle atıldı. 


Young, törende yaptığı konuşmada, Bosch'un 1910'dan beri Türkiye'de faaliyet gösterdiğini, 1972 yılından bu yana da burada üretim yaptığını hatırlatarak, firmanın ilk üretim tesisini yine Bursa'da kurduğunu söyledi. 


Dizel enjektör memelerini önce yerli sanayi için ürettiklerini, daha sonra ihracatla gelişme gösterdiklerini belirten Young, şunları kaydetti: 


"Bugün geldiğimiz noktada Bosch Grubu olarak Türkiye'de, 10 binden fazla çalışanımızla, 5 farklı yerleşke ile 2 milyar avro ciro yapıp bunun, 1,3 milyar avrosunu ihracattır. 5 kıtada 40'tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunun büyük çoğunluğu bizzat burada Bursa'da üretim yapıyoruz. Örnek vermek gerekirse dizel enjektör fabrikalarımızda 30 fazla markaya dünyada hizmet ediyoruz ve her 5 aracın bir tanesinin tüm dizel enjektörleri Bursa'da üretiliyor ve ihraç ediliyor. Burada, Bursa'da olmaktan çok memnunuz."


Bu yatırımın, Bursa'nın Bosch için ne kadar önemli olduğunu bir daha göstermek açısından çok önemli arz ettiğini vurgulayan Young, "Özellikle otomotiv alanında Bosch'un dünya penceresi Bursa'dan açılıyor. Bursa bizim için çok önemli bir yer ve Türkiye'nin geleceğinin önemini de vurgulamak isterim. Güveniyoruz ve bu yatırımları da yapmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.    


Bosch Fren Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Megerle da Bursa Fren Sistemleri Fabrikası'nın, bugüne kadar başarılı ve ödül kazanmış bir çok çalışmaya imza attığını vurgulayarak, "İleri teknoloji eseri çalışmalar, Bursa'nın adını tüm dünyada duyurdu. Şimdi de fabrikamız, yeni ürünümüz Tie-Rod 4 üzerine çalışıyor" dedi.


Megerle, yeni fabrikanın dünyanın en iyi şirketlerinden birine yakışacak özelliklerde inşa edileceğini ifade ederek, yeni yatırımın iş süreçlerinin geliştirilmesi ve lojistik zinciri açısından önemli bir konumda olacağını, yakın çevrede "bilgi paylaşım merkezi" konumunu güçlendireceğini vurguladı. 


Fabrika Müdürü Metin Kartal da Türkiye pazarının yanı sıra Hindistan, Brezilya, İtalya, İspanya ve Rusya'ya ihracat yaptıklarını belirterek, "Bugün temelini attığımız yeni fabrika ile Bosch Fren, önümüzdeki yıllarda ülkemizde ve çevre ülkelerde otomotiv sektöründe oluşabilecek kapasite artışına karşılık verebilecek yetenekte olacaktır. Bu noktada yerli otomotiv sektörümüzün ileride yapacağı hamleleri büyük bir heyecanla bekliyor ve bütün gücümüzle destekleyeceğimizin altını çizmek istiyorum" diye konuştu.  


Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da katıldı. 


- Yeni fren fabrikası ve yeni ürün


Bosch, Bursa OSB'de 19 bin 300 metrekarelik alana kurulacak olan 8 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni fabrikasıyla fren sistemlerindeki kapasitesini artırma imkanına kavuşacak. Yüzde 59'luk pazar payı ile liderliğini sürdüren Bosch Fren Sistemlerinin yeni fabrikası, 2015 başında faaliyete geçecek.


Bosch Fren Sistemleri Fabrikasında, mevcut üretim hattına ek olarak, 2016 yılında, ani frenlemede daha hızlı reaksiyon vererek güvenli durdurmayı sağlayan "Tie-Rod 4" ürünü de üretilecek. "Tie-Rod 4" fren teknolojisi sayesinde araç üzerindeki ağırlık azaltılarak muhtemel çarpışma şiddeti azaltılıyor.


AA


Geri Dön