26 / 04 / 2024

Boss Asansör bu yıl yüzde 20 büyüme planlıyor!

Boss Asansör bu yıl yüzde 20 büyüme planlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanan Boss Asansör, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. 2015'te yüzde 8 büyüme hedeflerini aştıklarını bildiren Abdurrahman Aksöz, bu yılın ilk çeyreği verilerine bakarak, yıl sonu hedeflerini yakalayacaklarını öngördükler



İnşaat sektöründe, dikey yapılaşmanın ivme kazandığını ifade eden Abdurrahman Aksöz, daha çok butik projelerde özel üretim yaptıklarına değindi. Müşteri memnuniyetine öncelik tanıdıklarını anlatan Aksöz, "Ar-Ge çalışmaları ile daha neler yapabiliriz düşüncesi ile hareket ederek, kalite sistemlerinin öngördüğü şekilde hızlı ve zamanında hizmet vermeyi amaçlıyoruz" dedi. 


"Yönetmelikle, asansör bakımına standart getirildi"

 Yurt genelinde hizmet verdiklerini anlatan Abdurrahman Aksöz, kurulumunu yaptıkları asansörlere düzenli periyotlarda bakım yaptıklarını söyledi. Aksöz, 24 Haziran 2014 tarihinde yayımlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği'yle asansör bakımına belli bir standart getirildiğini ifade etti. Yönetmeliğin, bina sorumlularına ayda bir kez asansör bakımını yaptırma zorunluluğu getirdiğini vurgulayan Aksöz, "Asansörü monte eden veya onun yetkili servisinin de periyodik kontrolü yılda bir kez, A Tipi muayene kuruluşlarına yaptırmaları zorunlu hale geldi" diye konuştu. 


Öte yandan, Tip İmar Yönetmeliği'ne göre de asansörlerin kabin hacimlerinde bir standart belirlendiği bilgisini veren Abdurrahman Aksöz, söz konusu standart çerçevesinde, asansörün 1.80 metrekare, giriş kapılarının ise yaklaşık 90 santimetre olması gerektiğinin altını çizdi. Aksöz, belirlenen standardın, engellilerin de kullanabileceği ölçüde ayarlandığını anlattı. 


Sektörün; finansman, sermaye yetersizliği, düşük verimlilik, kalifiye iş gücü, teknolojik ve endüstriyel birikim ve paylaşım sorunları yaşadığını belirten Abdurrahman Aksöz, bu konuda kalıcı çözümlerin bulunması gerektiğini vurguladı. Yerli malzeme üretim ve kullanımının da teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Aksöz, şunları kaydetti: "Sektörün AB Teknik Mevzuatı'na uyumlu hale gelmesi, haksız rekabet koşullarının giderilmesi, standartlara uygun üretim yapılması ve mevcut asansörlerle ilgili iyileştirmelerin doğru yapılabilmesi ve sorunların çözümü için bilginin paylaşılması önemli. Bu yüzden sanayi, üniversite ve ilgili kamu kuruluşlarının işbirliği içinde çalışması gerekiyor."


Dünya


Geri Dön