20 / 04 / 2024

Boydak Holding Rusya'dan sonra Ukrayna'da fabrika açtı!

Boydak Holding Rusya'dan sonra Ukrayna'da fabrika açtı!

Boydak Holding, Ukrayna'nın sanayi ve ticaret bölgesi Donetsk'in Artemovsk şehrinde mobilya fabrikası açtı



Holding bünyesindeki Boydak Dış Ticaret şirketi daha önce Polonyalıların elindeki fabrikayı yaklaşık 1,5 yıl önce satın almıştı. Boydak, bu girişimi ile Ukrayna'da bir ilke imza atarak Bellona markası ile otomatik döşek üretimini gerçekleştirdi.

Ukrayna'daki fabrika açılış sürecini değerlendiren Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, "Biz, Ukrayna ve Rusya pazarını hedef olarak seçtik. Dolayısıyla Rusya fabrikamız açıldı, faaliyette. Ukrayna'daki yatırım sürecimiz bir buçuk sene sürdü. Ancak fabrikanın yenilenmesi, makine parkının getirilip yerleştirilmesi, hammaddelerin tedariki, Türkiye'den müdür seviyesindeki üst düzey yöneticilerimizin gelmesi, buradaki işgücünün tedarik edilmesi, eğitimleri vesaire derken ancak yeni açılış yapabildik." diye konuştu. Ukrayna pazarının kendileri için önemli olduğunu ifade eden Bekir Boydak şunları söyledi: "Hedef pazarımız olmasının birinci nedeni, Türkiye'ye komşu sayılan yakın bir coğrafya. İkinci ise 46 milyonluk nüfusuyla bize göre yatırım yapılabilir bir ülke konumunda. Türkiye'nin civarındaki birçok ülkeye göre nüfus olarak avantajlı. Bugün Balkanlar'a baktığımızda ortalama nüfus 8-10 milyonlar seviyesinde. Civar coğrafyamızdaki Arap ülkelerinin nüfusları da az. Prensip olarak küçük nüfuslu ülkelerde yatırımı mantıklı bulmuyoruz." Ukrayna'da ürünlerini Bellona markası ile üreten Boydak, şehirde bir de fabrika satış mağazası açtı. Hâlihazırda yatak ve baza gibi ürünlerin imal edildiği Bellona Mobilya fabrikasında, kısa süre içerisinde yumuşak mobilya çeşitlerinin üretileceği bilgisi verildi.

Fabrikanın açılışına, Artemovsk Belediye Başkanı Aleksey Reva, Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bozdağ ve Bellona Ukrayna Genel Müdürü Mustafa Karamemiş katıldı. Yabancı yatırımı şehrine çekme konusunda çaba sarf eden Belediye Başkanı Aleksey Reva, açılış konuşmasında; "İlk defa şehrimiz dünya çapında bir şirkete ev sahipliği yapıyor. Fabrika şehrimizde şimdiden yüksek maaşlı istihdam sahası oluşturdu. İleri teknoloji ile üretim yapan fabrikaya gelen gençler, kalifiye eleman sıfatını kazandı. Gençlerimiz kabiliyetlerini burada geliştiriyor." dedi.

YUNUS ERDOĞDU /Zaman


Geri Dön