28 / 03 / 2024

Boydak Holding yurtiçinde bu yıl 107 mağaza açmayı hedefliyor!

Boydak Holding yurtiçinde bu yıl 107 mağaza açmayı hedefliyor!

Memduh Boydak, Avrupa’nın en büyük mobilya üreticisiyiz. Mobilya markalarımız İstikbal, Bellona ve Mondi; global pazarda yaklaşık 300 mağaza ve 5 bin satış noktasında bulunuyor” dedi.



İstikbal Mobilya’nın üretim tesisi hakkında bilgiler veren Memduh Boydak, 1.1 milyon metrekareyi aşan üretim alanları ile küresel ölçekte en büyük entegre üretim tesislerinden birine sahip olduklarını öne sürdü. Boydak, “Farklı bir ifadeyle dünyanın en büyük 10 mobilya üreticisi arasında yer alıyoruz. Avrupa’nın ise en büyük mobilya üreticisiyiz. Mobilya markalarımız İstikbal, Bellona ve Mondi; global pazarda yaklaşık 300 mağaza ve 5 bin satış noktasında bulunuyor” diye konuştu. 


Yeni mağazalar açacak 


Bugün itibarıyla 140 ülkeye Kayseri’den mobilya ihraç ettikleri bilgisini veren Memduh Boydak, 2014’te yurtiçinde 107, yurtdışında 37 olmak üzere 144 yeni mağaza açtıklarını kaydetti. Bu yıl ise yurtdışında 46, yurtiçinde 107 mağaza açmayı ve yapılacak yeni yatırımlarla sektörde yüzde 10 büyümeyi hedeflediklerini altını çizen Boydak, son dönemde özellikle Almanya pazarına odaklandıklarına vurgu yaptı. Boydak, “Avrupa pazarını önemsiyoruz. Yakın zamanda Almanya, Fransa ve İsveç’te beş yeni mağaza açarak, Avrupa’daki mağaza sayımızı 66’ya çıkardık. İstikbal markamızla Fransa, Almanya ve İsveç’te, Bellona ile Almanya’da mağaza açılışları yaptık” diye konuştu. 


Memduh Boydak, Türkiye’nin lider mobilya markalarının holding bünyesinde yer aldığını, yurtdışı mağazacılık faaliyetlerinde hızlı ve isabetli pazar stratejileri, geliştirdikleri yenilikçi ürünler ve yatırımlarla bu alanda söz sahibi olduklarını iletti. Küresel bir marka olma hedefini yakalamak adına yeni pazar açılımlarının planlamasını da yaptıklarına dikkat çeken Boydak, şöyle devam etti: “Bunu sağlıklı zeminlerde uygulamaya çalışıyoruz. Özellikle İsveç’te bulunmamızın sembolik değeri çok yüksek. Çünkü İsveç, ev mobilyası ve perakendesinde çok güçlü marka çıkarmayı başarmış bir ülke. Biz de küresel marka olma yolunda büyük mesafe aldığımıza inanıyoruz.Yaptığımız mağaza açılışları hedefe ulaşma konusunda ne kadar cesur, güçlü ve istikrarlı olduğumuzun bir kanıtı.” 


'Üç büyük üretici arasında yer almak için çalışıyoruz' 


Küresel marka olma yolunda öncelikli olarak üç büyük üretici arasında yer almak istediklerine vurgu yapan Memduh Boydak, Rusya ve Ukrayna’da fabrikalarının bulunduğunu, artık Rusya’daki üretim tesislerinden de ihracat yaptıklarını bildirdi. Ortadoğu pazarına daha yakın olmak için Kuzey Irak’ta da fabrika kurduklarını hatırlatan Boydak, bu ülkede 24 mağaza açtıklarını bildirdi. Mağazalaşmada geçen yıl yüzde 10 büyüdüklerini, bu yıl içinde de yüzde 10’luk büyüme hedeflerinin bulunduğunu anlatan Boydak, “Mağaza açacağımız ülkeler arasında ABD ile İngiltere de var. Holding cirosunda mobilya ihracatının payı yüzde 15. Bize göre bu oran düşük. Bunun iyimser bir yaklaşımla en az yüzde 30’larda olması lazım. Kısacası, 150 milyon dolar seviyesindeki mobilya ihracatını önümüzdeki birkaç yıl içinde iki katına çıkaracağız” diye konuştu. 


'Uzakdoğu ve Afrika ülkelerini hedefliyoruz' 


Yeni pazar açılımları noktasında da değerlendirmelerde bulunan Memduh Boydak, Uzakdoğu ve Afrika pazralarını önemsediklerini bildirdi. Nijerya, Vietnam Hindistan ve Endonezya gibi ülkelere girmek için kararlı olduklarının altını çizen Boydak, kaliteli imalat yapma ve Ar-Ge güçlerinin yeni pazarlara girme noktasında kendilerine kolaylık sağlayacağına atıfta bulundu. Boydak, şunları kaydetti: 


“140 ülkeye aktif ihracat yapan bir firmayız. Ülke sayısını daha da artırmak istiyoruz. Dış pazar açısından bakıldığında, İstikbal için ‘küresel bir şirketiz’ diyebiliriz. Ancak henüz yeterli değil. Çünkü Vietnam, Hindistan, Endonezya ve Nijerya gibi ülkelerde de bilinmeniz, ürünlerinizin o ülke tüketicilerince de tanınıyor olması lazım.”



Dünya


Geri Dön