19 / 04 / 2024

Boyner'den boşalan mağazaya Toyiki geliyor

Boyner'den boşalan mağazaya Toyiki geliyor

Boyner Holding'in yıllarca Çarşı adıyla, sonra da Boyner markasıyla hizmet veren Maslak Noramin İş Merkezi'ndeki mağazası, grup İstinyePark'ta mağaza açınca kapanmış, o bölgede ki hareketlilik de yerini ıssızlığa bırakmıştı



Cem Boyner, şimdi bile "Çok iyi bir lokasyon, kolay vazgeçilmez" dediği mağaza alanını Beymen Home'un outlet'i olarak kullanmayı düşündü. Ancak daha sonra mal sahiplerinin çarşıyı bölerek kiralama isteği yüzünden bu niyetinden vazgeçti.

Yaklaşık 2 yıldır ıssız olan Noramin İş Merkezi'ndeki mağazının önü yakında yeniden canlanacak. Hafta başında asılan cıvıl cıvıl afişle, 22 Haziran'dan itibaren eski Toys R Us, yenilenen adıyla Toyiki'nin burada mağaza açacağı duyuruldu. Toyiki 1043 metrekarelik alanda mağazacılık yapacak. Boyner'in iki katını kullandığı alanın diğer bölümü de ofislere bölündü. Burada yenidan dekore edilen 9 ofisin kiralama çalışmalarına da başladı.

Yeri kiracı bekleniyor
İstanbul'da başta Nişantaşı ve Bağdat Caddesi olmak üzere, alışveriş nabzının attığı her yer son 1 yıldır hızlı bir dönüşüm içinde. Bugüne kadar bir tek kiralık tabelası bile olmayan bu bölgeler hızla yenileniyor, buralarda mağaza açmayı hayal bile edemeyenler için fırsatlar doğuyor. Maslak'ta plazaların olduğu bu bölge de bu değişimden nasibini alıyor. Şu anda pek çok mağaza boşalılmış ve yeni kiracısını bekliyor.

Bütün bu tabloyu izlerken, Bills'in patronu Selman Bilal'in geçtiğimiz günlerde yaptığı belki de meslektaşlarını kızdıracak yorumu geliyor aklıma. Önümüzdeki günlerde Bağdat Caddesi'nde biri Muji, diğeri Billstore olmak üzere iki mağaza birdan açacak olan Bilal herkes çılgın gibi mağaza açarken düşüne düşüne büyüyen bir perakendeciydi. Diyor ki, "Bağdat Caddesi'nde eskiden yer bulmak kolay mıydı? Valla şu aralar hiç de zor değil. Ortalık toz duman iken büyüyemiyordum, şimdi sakinleşti. Umarım o çılgın büyüme günleri hemen gelmez."
Esen EVRAN/Gazete Habertürk


Geri Dön