23 / 04 / 2024

Bozcaada'da 45 işletme mühürlenecek!

Bozcaada'da 45 işletme mühürlenecek!

Bozcaada Belediyesi, 45 ruhsatsız kaçak işletmeyi mühürlemeye başladı. Edinilen bilgilere göre, mühürleme işleminin CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) yapılan şikayetlerin neticesinde gerçekleştiği iddia ediliyor.



Bozcaada Belediyesi, bir vatandaşın CİMER’e yaptığı şikayetin ardından otel, pansiyon ve konteyner gibi 45 ruhsatsız kaçak işletmeyi mühürlemeye başladı. Bozcaadahaber.net isimli haber sitesinin açıklamasına göre; Söz konusu şikayetin iddiaya göre Temmuz ayından bu yana birkaç defa yapıldığı ve Kaymakamlık ve Jandarma’nın işlemlerin yapılması için belediyeye yazı gönderdiği ve belediyenin de bu şikayetlerin ardından işlemleri yapmak zorunda kaldığı ifade ediliyor. Ancak belediyenin ise mühürleme işlemlerini, işletmelerin mağdur olmaması için yaz sezonunun sonuna bıraktığı iddialar arasında. Bozcaada Haber’e gelen bir diğer önemli iddia ise, şikayette bulunan kişinin adada siyasi kimliği ile tanındığı ifade ediliyor. Bu iddiaya göre ise, şikayetin amacı belediye ile işletmeleri karşı karşıya gelmesini sağlamaya çalışmak. Bu arada yeni imar planı yasasına göre, ada merkezi dışında mühürlenen iş yerlerinin bağ evi statüsünde olduğu için yasal olarak işletme ruhsatı alması mümkün değil.


İlk mühürlemede kavga

Belediyenin geçtiğimiz günlerde yaptığı ilk mühürleme işleminin ardından, işletme sahibinin belediyeye gelerek zabıtalar ve belediye görevlileri ile tartıştığı öğrenildi. Çıkan arbedede ise ruhsatı bulunmayan işletme sahibinin bir belediye çalışanını darp ettiği söylentiler arasında. Arbedenin ardından işletme sahibinin karakola götürüldüğü ancak darp edilen kişinin şikayetçi olmadığı da iddia edildi.


Olay Çanakkale


Geri Dön