19 / 03 / 2024

Bozok Üniversitesi'nde fakülte sayısı 9’a yükseldi!

Bozok Üniversitesi'nde fakülte sayısı 9’a yükseldi!

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 8 olan fakülte sayısı Turizm Fakültesi’nin kurulmasıyla 9’a yükseldi. Mevcut olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun fakülteye dönüştürülmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı...




Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 8 olan fakülte sayısı Turizm Fakültesi’nin kurulmasıyla 9’a yükseldi. 


Mevcut olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun fakülteye dönüştürülmesine ilişkin Üniversite Senatosu tarafından alınan karar, Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak Resmi Gazete'de yayımladı. 


Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, yaptığı açıklamada üniversitenin her yönüyle gelişimini sürdürdüğünü söyledi. Uçar, "Bir süre Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Turizm Fakültesi’ne dönüştürülmesine ilişkin senatomuz bir karar almış ve resmi başvurumuzu YÖK’e bildirmiştik. Bakanlar Kurulu’nca da olumlu görülerek karara bağlanmasının ardından 17 Nisan 2014 tarihli 28975 sayılı Resmi Gazete'de de yayınlanarak resmi kuruluşu tamamlanmış oldu. İlimiz ve Üniversitemiz her şeyin en iyisine layıktır. İlimize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Turizm Fakültesi'yle birlikte fakülte sayımız 9’a yükselmiş oldu." dedi.



Objektif Haber


Geri Dön