25 / 04 / 2024

Bozok Üniversitesi'ne uygulama alanı fikri gündeme geldi

Bozok Üniversitesi'ne uygulama alanı fikri gündeme geldi

Yozgat'taki Stol tipi havaalanı sahasının Bozok Üniversitesi'ne tahsis edilerek, Ziraat Fakültesi tarafından uygulama alanı olarak kullanılması gündeme geldi



Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımından vazgeçilmesinin ardından, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan ve 1995 yılından itibaren tarım alanı olarak kullanılmak üzere kiraya verilen 288 dönüm araziye Bozok Üniversitesi'nin talip olduğunu bildirdi. Arslan, konunun İl Genel Meclisin dünkü oturumunda ele alındığını hatırlatarak, "Üniversitenin talebini ilgili komisyona havale ettik. Şuan tahsis söz konusu değil, komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda, meclisimiz gerekli görüşmeyi yapmak suretiyle bir karar verecektir" dedi.

Yozgat'ın Kırıklı mevkinde Stol Tipi Havaalanı kurulması amacıyla, 1991 yılında yapılan çalışma sonrasında, bölgenin rüzgar akımı nedeniyle havaalanı için uygun olmadığı yönünde rapor düzenlenerek, havaalanı yapımından vazgeçilmişti. Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan ve daha öncede tarım alanı olarak kullanılan 288 dönümlük alanın, yeniden tarım alanı olarak kullanılması amacıyla 1995 yılından itibaren kiraya verilmeye başlanmıştı. Tayyip köyü hudutları içerisinde bulunan alan, üniversitenin talebinin kabul edilmesi halinde, tekrar kiraya verilmeyip, Ziraat Fakültesi tarafından "uygulama alanı" olarak kullanılacak.
AA


Geri Dön