24 / 04 / 2024

Braas güneş enerjili çatı sistemleri geliştirdi!

Braas güneş enerjili çatı sistemleri geliştirdi!

Apartmanlarda doğru uygulanması halinde ev ısınmasında ve sıcak kullanım suyu elde edilmesinde sarfedilen enerji maliyetlerinde büyük tasarruf imkanı sağlayan Braas Güneş Enerji Sistemleri ile çatılar enerji üreten bir merkez haline geliyor



 Çevre dostu Güneş Enerjili Çatı Sistemleri Türkiyede ilk defa BRAAS ile bütünleşik bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Modern hayatın vazgeçilmezi olan apartmanlarda doğru uygulanması halinde ev ısınmasında ve sıcak kullanım suyu elde edilmesinde sarfedilen enerji maliyetlerinde büyük tasarruf imkanı sağlayan Braas Güneş Enerji Sistemleri ile çatılar enerji üreten bir merkez haline geliyor.

Kendi kendine yetebilen akıllı binalar hedefine ulaşmak için AR-GE çalışmalarına devam eden Braas; modern hayatın vazgeçilmezi haline gelen apartmanlarda yeni bir dönem başlatıyor. Çatı çözülmesi gereken bir sistemdir felsefesiyle müşterilerine hizmet veren Braas; yeni ürünleri Güneş Enerjili Çatı Sistemleri ile çatıyı apartmanlarda enerji üreten bir merkez haline getiriyor. Braas Güneş Enerji Sistemleri ile akıllı hale gelen eğimli ve teras apartman çatıları; güneş enerjisini kullanarak apartman sakinlerinin ısınma ve sıcak kullanım suyu ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede apartmanlarda daire başına düşen enerji maliyetlerinde önemli oranlarda tasarruf imkanı sağlayan sistemler ile apartmanlar ileri teknolojiye sahip yeşil yaşam alanlarına dönüşüyor.

Üstün teknoloji ile Kuzey ülkelerinin iklim koşullarına uygun olarak geliştirilen Braas güneş kolektörleri ile Türkiye şartlarında çok yüksek verim sağlanıyor. Bu yenilikçi enerji konseptinin çatılarda uygulanması ile apartmanların enerji giderlerinde önemli oranlarda azalma gözleniyor. Örneğin, İstanbulda 20 daireli bir apartmanda, 35000 kWhi bulan tasarruf sağlanabilmektedir.
Geleneksel enerji konseptine sahip bir apartman ile Braas Güneş Enerji Sistemine sahip bir apartman karşılaştırıldığında ise ısınma faturalarında gözle görülür bir fark söz konusu olmaktadır. Üstelik bu çevre dostu farkı yakalamak için, İstanbulda 20 daireli örnek bir apartmanda, daire başına yaklaşık 2500 TL gibi bir yatırım yeterli olabilmektedir.

Türkiyenin Enerji Tüketimi Rakamları
Enerjiyi verimli kullanma konusunda Türkiyede henüz gerekli önlemler alınmaya başlanmadı. Yapılan araştırmalara göre günümüzde küresel enerji tüketiminin yüzde 35i konutlarda ve ticari binalarda gerçekleşiyor. Bu bağlamda Türkiyenin enerji yoğunluğunu ve karbon salınımını azaltması için kararlı uygulamaları hayata geçirmesi gerekiyor. Türkiyede çok bol ve çeşitli olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile karbon ayak izi kontrol altına alınabilinecektir. Örneğin, Marmara Bölgesinde yaklaşık 20 daire kapasiteli bir apartmanda Braas Güneş Enerji Sistemleri kullanımı ile yılda 7 ton karbon salınımı önlenebilmektedir.

Braasın bu rakamlardan yola çıkarak sunduğu güneş enerji sistemleri alanındaki çözümler Türkiyede bir ilk olma özelliğine sahip. Doğaya hiçbir zararlı madde emisyonunda bulunmayan güneş enerjili çatı sistemleri; Braasın profesyonel ekibi tarafından, eğimli ve teras çatılara tam uyumlu olarak monte ediliyor. Sızdırmazlık garantisi bulunan sistemler, lejyoner bakterisine karşı da yüksek güvenlik tasarımına sahip. Mevcut enerji sistemlerinin yarattığı görüntü kirliliğine estetik yönü ve entegre yapısıyla çözüm bulan Braas; müstakil evlerden apartmanlara, turistik tesislerden sosyal yapılara kadar tüm binalarda kolaylıklar kullanılabiliyor. Alanında uzman ve profesyonel Braas ekipleri tarafından gerçekleştirilen keşif ve fizibilite çalışmaları ile de yatırımın geri dönüşleri önceden belirleniyor.

Neden Güneş Enerjisi
Yaşanan küresel ısınma Dünyada temiz enerji kaynaklarına duyulan gereksinimi günden güne arttırıyor. Kullanılan enerji kaynaklarının da gün geçtikçe azalması alternatif enerji kaynaklarına yönelinmesine sebep oluyor.

Yenilenebilir yani tükenmeyen enerji kaynakları sıralamasında ilk sırada yer alan Güneş; milyonlarca yıl büyüklüğünü koruyabilecek enerji kapasitesine sahip konumda. Dünyanın yıllık enerji ihtiyacını sadece birkaç saat içerisinde gezegenimize ulaştıran Güneş; tamamen ücretsiz bir kaynak olmasının yanı sıra atıksız olduğu için de doğa dostu.

Coğrafi konumu itibariyle ülkemizde, güneşlenme alanları ve süreleri oldukça yüksektir. Bu avantajdan yararlanarak Güneş Enerjisi Sistemlerinin kullanılmasını yaygınlaştırma hedefine sahip olan Braas; ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık tasarruf sağlayacaktır.

Braas Çatı Sistemleri Hakkında
Merkezi Almanyada bulunan dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Monier Grup, 33 ülkede 130 üretim tesisi ve 9.000 çalışanı ile sektöründe pazar lideri olarak faaliyet gösteriyor.

Türkiyede Braas markası ile 1998den beri üretim gerçekleştiren firmanın 36.000 m2 alan üzerine kurulu Gebze tesisleri; tam otomasyonlu uygulama teknolojisi ile dünyanın en büyük kiremit üretim fabrikalarından biri olma özelliğine sahip.
Tasarım ürünleri ile yepyeni bir çatı sistemi anlayışını hayata geçiren Braas; geniş ürün yelpazesinin yanı sıra danışmanlık ve mühendislik hizmetlerini de en yüksek kalite ile müşterilerine sunuyor.


Geri Dön