28 / 03 / 2024

Braas'ın çift katmanlı yüzey teknolojisi Türkiye'de

Braas'ın çift katmanlı yüzey teknolojisi Türkiye'de

Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas; Gebze tesislerinde yeni yatırımlarını hayata geçirdi



NOVO Çift Katman yüzey teknolojisi ile artık toza ve kire karşı daha dirençli ve daha yüksek renk performansına sahip kiremitler üretiliyor. 
 
Türkiye'de yılda 1 buçuk milyon metrekare kiremit üretimi gerçekleştiren dünyanın en büyük çatı sistemleri üreticisi Braas; teknoloji yenileme konusundaki planlanmış yatırımlarını Gebze fabrikasında gerçekleştirdi. Tesislerine yeni bir hat ekleyen ve bu şekilde modernizasyona giden Braas, kiremit yüzey teknolojisine yeni bir boyut getirdi. Yeni yatırım ile Braas'ın tam otomatik üretim sistemine, çimentolu kiremit teknolojisinde Avrupa'da ulaşılan son nokta olarak değerlendirilen NOVO yüzey ile ilgili makine parkı, ekipmanlar ve kurutma fırınları ilave edilerek yepyeni bir üretim prosesi oluşturuldu.

NOVO Protector Dual Katman Teknolojisi adı verilen ve tamamen Braas'ın geliştirdiği yeni kiremit yüzey kaplama teknolojisinde, üretilen kiremitlerin yüzey malzemesi değiştirilerek çift katmanlı hale getiriliyor. Bu sayede NOVO teknolojisine sahip kiremitler çevresel etkilere karşı daha dirençli ve daha yüksek renk performansına sahip hale geliyorlar. Yatırımın ilk aşamasında; çift katmanlı yüzey uygulaması Braas'ın Villa serisine ait Gülkurusu modeli için gerçekleştiriliyor. 2010 yılı kapsamında ise diğer kiremit serilerinde de uygulamanın hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Braas'ın tüm hammaddesini ithal ettiği NOVO teknolojisi ile kullanıcılara düşük su emme oranına sahip, az kir tutan, çizilmez, pürüzsüz yüzeyli, yüksek UV dirençli renk performansı artmış kiremitler sunuluyor. Böylece Braas kiremitler, aynı yaştaki diğer çatı örtüleri ile olan performans farkını çok daha büyüterek, daha estetik ve daha uzun ömürlü bir seçenek haline geliyor. 

Merkezi Almanya'da bulunan dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Monier Grup, 4 kıtada, 46 ülkede 150'den fazla üretim tesisi ve 11 bin 155 çalışanı ile sektöründe pazar lideri olarak faaliyet gösteriyor. 

Türkiye'de Braas markası  ile 1998'den beri üretim gerçekleştiren firmanın 36 bin metrekare alan üzerine kurulu Gebze tesisleri; tam otomasyonlu uygulama teknolojisi ile dünyanın en büyük kiremit üretim fabrikalarından biri olma özelliğine sahip.

Tasarım ürünleri ile yepyeni bir çatı sistemi anlayışını hayata geçiren Braas; geniş ürün yelpazesinin yanı sıra danışmanlık ve mühendislik hizmetlerini de en yüksek kalite ile müşterilerine sunuyor.


Geri Dön