29 / 03 / 2024

Brad Pitt'in kurduğu vakıf 150 evin inşasını bitirdi

Brad Pitt'in kurduğu vakıf 150 evin inşasını bitirdi

Hollywood'un ünlü aktörü Brad Pitt'in kurduğu vakıf Katrina Kasırgası'nda evini kaybedenler için 150 akıllı ev inşa etti



Dünyanın en ünlü aktörlerinden Brad Pitt, 2005 yılında New Orleans'ı vuran Katrina Kasırgası'nın yaralarını sarmak için çalışıyor. 4 binin üzerinde insanın ölümüne neden olan, binlerce ev ve işyerinin yıkıldığı felaketin ardından Katrina'nın en ağır hasar verdiği New Orleans şehrinde felaketzedeler için evler yapan Brad Pitt'in kurduğu vakıf, dün 150 evin inşasını bitirdi. 

150 EV BİTTİ

Bu evlerin en büyük özelliği ise enerji açısından akıllı ev olmaları. Enerji tasarrufu sağlayan bu evlerin aylık enerji masrafları 35 dolar. AP Haber Ajansı'na göre, ABD eski başkanlarından Bill Clinton'un düzenlediği Global Initiative etkinliğinde konuşan Pitt, "Söz verdiğimiz 150 evi bitirdik. İnşaat maliyetlerinin de aşağıya çekilmesi ile inşa edilen evler standart evlerle aynı fiyata mal oldu" dedi. 2007 yılında kurduğu Make it Right" isimli vakıf aracılığıyla Katrina Kasırgası'nın verdiği 125 milyar dolarlık zararı en aza indirmeyi ve evsizlere yeniden yaşayabilecekleri bir ev vermeyi amaçlayan vakıf, enerji tasarruflu evlerde enerji tasarrufu için güneş panelleri de kullandı. Enerji verimliliğinin giderek önem kazandığı günümüzde akıllı ev ve uygulamalarıyla enerji tasarrufu sağlanıyor. 

KAÇIŞ İÇİN UÇAK PİSTİ

Bu arada dünyanın en popüler çifti seçilen Brad Pitt ve eşi Angelina Jolie, Fransa'da uçak pisti yapmaya hazırlanıyor. New York Post'un dedikodu köşesi Column 6'da yer alan bir kulis haberde Angelina Jolie'nin Güney Fransa'da sahibi olduğu 60 milyon dolarlık Chateau Miraval'e bir uçak pisti yapmak istedikleri belirtiliyor. 6 çocukları ile birlikte paparazzilere yakalanmamak için kendi şatolarına uçak pisti yapmayı isteyen çift, yakında pilotluk için uçuş brövelerini alacaklar.
Gazete Habertürk


Geri Dön