29 / 03 / 2024

Brezilya'da stat inşaatları yavaş gidiyor!

Brezilya'da stat inşaatları yavaş gidiyor!

BBC Türkçe İnternet Sitesinin haberine göre Brezilya'da halen teslim edilmeyen 6 stadın inşaatının 31 Aralıkta teslim edilemeyeceğini ve bu nedenle FIFA ile bir aylık bir ek sürü konusunda anlaşıldığı ve 31 Ocak'ta teslim edileceği belirtildi.



BBC Türkçe İnternet Sitesinin haberine göre Brezilya'da halen teslim edilmeyen 6 stadın inşaatının 31 Aralıkta teslim edilemeyeceğini ve bu nedenle FIFA ile bir aylık bir ek sürü konusunda anlaşıldığı ve 31 Ocak'ta teslim edileceği belirtildi. Brezilya, 2014 Dünya Kupası için yapılan stadyumların inşaatının devam ettiğini ve FİFA'nın 31 Aralık teslim tarihine hazır olmadığını açıkladı. Spor Bakanı Aldo Rebelo, Sao Paulo, Curitiba, Porto Alegre, Cuiaba, Manaus ve Natal'daki stadyumların Ocak ayı içinde tamamlanacağını belirtti. İnşaat sorunları ve yapılan masraflarla ilgili halk protestolarının gecikmeye yol açtığı ifade ediliyor. 


FIFA TESLİM TARİHİNİ UZATMA KONUSUNDA ANLAŞTI 

Dünya Kupası 12 Haziran'da Sao Paulo'daki stadyumda açılışı yapacak. Geçen hafta bu stadyumda bir vinçin devrilmesi sonucu iki işçi ölmüştü. Geçen hafta FİFA'nın yaptığı açıklamada üç stadyumun hazır olmadığı belirtilmişti. Brezilya Spor Bakanı ise tüm altı stadyumun Aralık sonunda hala tamamlanmamış olacağını söyledi. Bakan Rebelo, Dünya Kupası hazırlıklarını düğüne benzetti. Rebelo, "Katıldığım bütün düğünlerde gelin hep geç gelmiştir. Zamanında gelen gelin görmedim, ama bu yüzden ertelenen bir düğün de görmedim" dedi.


Konya Haberdar Gazetesi


Geri Dön