20 / 04 / 2024

Brezilya'ya altyapı ve stat inşaatı için Türkiye'den çimento ihraç edildi!

Brezilya'ya altyapı ve stat inşaatı için Türkiye'den çimento ihraç edildi!

Brezilya'da devam eden 2014 Dünya Kupası, Türk çimento sektörünü ihya etti. Maçların oynandığı stadyumlar, Türkiye'den giden çimentoyla inşa edildi. Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, "Brezilya'ya 5 yıldır ihracat yapıyoruz."





Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, dünyanın önemli dev organizasyonlarının çimento ihracatını artırdığını söyledi. Brezilya'da devam eden 2014 Dünya Kupası, Türk çimento sektörünü ihya etti. Maçların oynandığı stadyumlar, Türkiye'den giden çimentoyla inşa edildi. 


Dünya Kupasının düzenlendiği Brezilya'ya altyapı ve stat inşaatı için önemli miktarda çimento ihraç ettiklerini belirten Ünal, "Brezilya'ya 5 yıldır ihracat yapıyoruz. Yıllık ihracatımızın yüzde 10'unu bu ülkeye gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar gönderdiğimiz çimento 5 milyon tonu buldu" dedi. 


Avrupa'da üretim birincisiyiz Ünal, geçtiğimiz kış gerçekleştirilen Soçi Kış Olimpiyadan tesislerinin inşaatı için de Rusya'ya ciddi miktarlarda çimento gönderdiklerini ifade etti. 

2020 Dünya Kupasına ev sahipliği yapacak Katardaki stat çalışmalarına da çimento gönderdiklerini kaydeden Ünal, "Çimentode dünyanın beşinci, Avrupa'nın en büyük üreticisiyiz" dedi. 


Bugün



Geri Dön