29 / 03 / 2024

Brisa Aksaray Fabrkası 2018 yılında açılacak!

Brisa Aksaray Fabrkası 2018 yılında açılacak!

Brisa’nın 2018 başında açmayı planladığı Aksaray fabrikası, İzmit’teki kapasiteye ek olarak, binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde yıllık 4.2 milyon adet üretim kapasitesi sağlayacak.



Bridgestone Corporation ile Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa, yeni yatırımlarıyla büyüyor. Şirket, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Mitsubishi UFJ Finansal Grup’tan (MUFG) 310 milyon dolarlık sendikasyon kredisi kullanacak. Şirket kredi için 3 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere toplam 7 yıl vadeli olarak anlaşma yaptı. Kredilerin maliyeti ABD Doları libor +1.90 ile -1.95 aralığında gerçekleşti. Bu finansman Aksaray’da yapımı süren ve 550 kişiye istihdam sağlaması öngörülen fabrika yatırımı için kullanılacak


Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:


“Şirketimizin ortaklık anlaşması yaptığı 1988 yılından bu yana ülkemize yaptığımız toplam yatırım 1 milyar doları geçti. Her yıl planlı biçimde yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Ülkemizde önemli gelişmeler ve dalgalanmalar yaşadığımız bu günlerde, şirketimizin yatırımlarına planlandığı şekilde devam etmesi önemli bir güven tazeleme mesajıdır. Yatırımlarımızın finansmanı için uluslararası önde gelen finansman kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ederken, kendilerinin tüm bu şartlara rağmen Türkiye’de yatırıma ve Brisa’ya tam güven duyarak, 310 milyon dolar yatırım finansmanını uygun koşullarla sağlamalarını, son derece cesaretlendirici ve gelecekle ilgili umut dolu bir mesaj olarak alıyoruz” diye konuştu.


EBRD Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet, “İş birliği sayesinde, ülkenin gelişmekte olan bölgelerinden birinde istihdam ve mesleki fırsatlar yaratılıyor. Yeni tesis, Aksaray şehri ve dahası tüm bölge için çok önemli bir role sahip olacaktır; bu yatırımın daha geniş çapta da yerel ekonomiyi canlandıracağına dair hiç bir kuşkumuz yok” dedi.


MUFG Güney Avrupa ve Türkiye Borçlanma Birimi Başkanı Francesco Bruno ise “Brisa’nın büyüme yolculuğunda yanında olarak birlikte çözüm üretebildiğimiz için memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.


Açılışı 2018 yılında yapılacak


Brisa’nın 2018 başında açmayı planladığı Aksaray fabrikası, İzmit’teki kapasiteye ek olarak, binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde yıllık 4.2 milyon adet üretim kapasitesi sağlayacak. Toplam üretim kapasitesi ise yüzde 30 artmış olacak. Şirketin yeni tesisi ile 550 kişiye iş imkanı yaratması, özellikle gençlere istihdam sağlaması hedefleniyor.


Vatan



Geri Dön