24 / 04 / 2024

BTC İnşaat da dönüşüme girdi!

BTC İnşaat da dönüşüme girdi!

Esenyurt Lemuria projesiyle konut sektörüne adım atan BTC İnşaat, yönünü kentsel dönüşüm projelerine döndü. Firma dönüşüme Kadıköy, Ümraniye ve Halkalı’dan girecek. Çalışmalar ise sürüyor….



Esenyurt Lemuria Evleri projesi ile konut sektörüne adım atan BTC İnşaat, 2014 yılında kentsel dönüşüm projelerine odaklanacak. 2007 yılından bu yana taahhüt sektöründe alt ve üstyapı işleri olmak üzere kamu ihtiyaçlarını inşa eden BTC İnşaat, Lemuria projesiyle konut sektörüne adım atmıştı. 


Lemuria Evleri’nden sonra İstanbul’un farklı lokasyonlarında yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten BTC İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Yüksekdağ, Anadolu Yakası’na konsept bir proje ile giriş yapmayı hedeflediklerini söyledi. 


İlk üçte Kadıköy, Ümraniye ve Halkalı var

2014 yılında kentsel dönüşüm projelerine odaklanacaklarını ifade eden Yüksekdağ, dönüşüm kapsamında Kadıköy, Ümraniye ve Halkalı’da çalışmalarımız hızla devam ediyor dedi. 


2013 cirosu 20 milyon TL

2013 yılında toplam 187 konutun ve 41 ticari birimin teslimini yaptıklarını belirten Yüksekdağ, “BTC İnşaat olarak 2013 yılında Lemuria projemizde 187 adet konut, 41 ticari alan ürettik ve teslim ettik. Bu yıl için ciromuz, taahhüt işlerimiz hariç olarak 20 milyon TL civarında” ifadesinde bulundu. 


2013 yılında Taksim Gezi olayları ve FED’in para politikalarının sektöre büyük darbe vurduğunu belirten Cemil Yüksekdağ, “2013 yılı çok olumlu başladı fakat gezi olayları ve FED’ in para politikaları nedeniyle piyasada yaşanan gerilim ve stres gayrimenkul piyasalarına da büyük bir darbe vurdu. Mayıs ayından Eylül’ e kadar bu olumsuz hava devam etti. Neyse ki Eylül’ den itibaren piyasa bu olumsuz havadan kurtuldu ve toparlanma yaşandı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2013 yılının genel olarak iyi geçtiğini söyleyebilirim” deyi konuştu. 


Talepte daralma ihtimali sıfır

Gayrimenkul sektöründe 2014 baharından itibaren bir canlanma beklediklerinin altını çizen Yüksekdağ, “Ekonomistler 2014 yılının zorlu geçeceğini savunsalar da ben ilkbahardan itibaren canlanma yaşanacağını düşünüyorum. Çünkü yatırım için hala en cazip ekonomilerden biriyiz. Avrupa’ daki sıkıntılı havanın Türkiye’ye bir süre daha fayda sağlayacağı görüşündeyim. İç talepte herhangi bir azalma olacağını zaten düşünmüyorum. Siyasal istikrarın devam etmesi bunda çok büyük etken olacaktır, bunu da unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön