25 / 04 / 2024

BTL Hospitality yatırım için Antalya'yı seçti!

BTL Hospitality yatırım için Antalya'yı seçti!

Çin'in en büyük otel ve turizm grubu BTL Hospitality, yatırım için Antalya'yı seçti. 26 ülkede 170 oteli bulunan firma, Antalya'ya da yeni proje geliştirecek.



Çin’in en büyük otel yatırım kuruluşlarından BTL Hospitality’in Yönetim Kurulu Başkanı Philip Wei ile şirketin üst düzey yöneticileri, Antalya’da turizmciler, acente sahipleri ve turizm birliklerinin yöneticileri ile Kundu’daki Miracle Otel’de buluştu.


26 ülkede 170 otelin işletmesini yapan Philip Wei,39 otel projesinin de devam ettiğini açıkladı. İlk kez geldiği Antalya’yı çok sevdiğini belirten Wei, Çin’in son 30 yılda hızlı bir atılım gösterdiğini açıkladı. 


BTL Hospitality’in Yönetim Kurulu Başkanı Philip Wei, “Bizim de 3 bin yıllık kültürümüz var. Biz de aile odaklıyız. Beraber bir şey yaparsak çok daha kuvvetli oluruz. Biz daha çok batılı ülkelere bakıp özeniyorduk. Öz tarihi zengin olan bizler ve sizlersiniz, onların bize bakması lazım. Buradaki işletmeler çok büyük. Konuklar için çok ideal oteller var. Temalı otelleri çok iyi. Büyük olasılıkla iyi fikirlerle geri döneceğim. Yiyecekleriniz muhteşem. Çinlileri güneşlerken pek bulamazsınız, onlar detaylarla ilgilenirler. Kültür ve yiyecekler Çinliler için önemli. Onları kolay kolay 10 gün bir yerde tutamazsınız. En fazla 5 gün bir yerde tutabilirsiniz. Gençlerimiz yurt dışına okumaya çıkıyor. Değişim sürecindeyiz. Ülkemizden geleceklere İstanbul, Antalya ve Kapadokya’yı pazarlayıp satabiliriz.” açıklamalarında bulundu.


TUROYD Akdeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Ali Osman Erbaş ise Çin’in en büyük otel ve turizm grubu olan BTL Hospitality’in, yatırım yapmak için bölgede bulunduğunu belirterek, “Hepimizin en büyük hayali turizmi çeşitlendirmekti. Bu zamana kadar Avrupa ve Rus pazarı odaklı gittiğimiz için bunun risklerini gördük. Nüfus olarak Çin dünyanın en büyük pazarı konumunda. Turizm ve Kültür Bakanlığımız 2018 yılındaki hedeflerden birini Çin pazarı olarak açıklamıştı. Bu hedeften hemen 2 gün sonra Çin’den bir yatırımcı ülkemize geldi” açıklamasında bulundu.




Sözcü


Geri Dön