25 / 04 / 2024

BTM, Shingle Dragon ile çatıya derinlik kazandırıyor!

BTM, Shingle Dragon ile çatıya derinlik kazandırıyor!

Türkiye'de shingle çatı kaplama örtülerini ilk üreten firmalardan olan BTM, bu gruptaki geniş ürün yelpazesini yeni Shingle Dragon ile zenginleştirdi



İsmini ejderha dişlerinden alan BTM Shingle Dragon, gölgeli efekti nedeniyle kaplandığı çatıda üç boyut etkisi yaratarak, çatıya derinlik kazandırıyor.

Merkezlerinin İzmir'de bulunduğunu söyleyen BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, "BTM'nin temelleri, 1976 yılında, Türkiye Şişe Cam Topluluğu tarafından, İstanbul'da atıldı. 1986 yılından bu yana ise, İzmir/Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerimizde üretim yapıyoruz. Su yalıtımı, ısı yalıtımı ve çatı kaplama malzemeleri üretilen toplam beş tesisimiz var. BTM Grup şirketlerinden olan Polpan Kz Kazakistan'da faaliyet gösteren ve yılda 75 bin metreküp ısı yalıtım plakası üretimi yapılan bir tesis" diye konuştu.

Türkiye'de pek çok ilke imza attıklarını vurgulayan Ürkmez, "1989 yılında polimer bitümlü su yalıtım örtüsünü, 1994 yılında kapalı gözenekli XPS ısı yalıtım levhasını, 1997 yılında çatı kaplama malzemesi Shingle'ı ilk kez üreterek yalıtım sektöründeki öncü konumumuzu perçinledik. 2008 yılında sentetik örtü üretimine Polyplan markası ile başladık" dedi. Ürkmez, şunları söyledi: "Ar-Ge gücümüz en önemli itici gücümüz. Kuruluştan bugüne ürün yelpazemizi hızla genişlettik. Çatıdan temele, kullanıcısının her ihtiyacına cevap verebilen, zengin bir ürün yelpazemiz var. Bu yelpaze son olarak bu yıl içinde pazara sunduğumuz Shingle Dragon, Optigreen Yeşil Çatı Sistemleri ve BTM Schüco Solar Güneş Enerjisi Sistemleri ile daha da zenginleşti."

BTM Shingle Dragonun mevcut renk yelpazesine ek olarak kahve ve bakır-kahve olmak üzere iki farklı renk alternatifi ile pazara sunulduğunu belirten Ürkmez, "BTM Shingle, klasik ve lamine shingle ana ürün gruplarında zengin model, doku ve renkleriyle kullanıcılarının tercihlerine kolaylıkla cevap veriyor. Dragon Shingle kendinden yapışkanlı alt yüzeyi ile uygulama kolaylığı sağlıyor. Uygulandığı yüzeye güçlü yapışma özelliği ile çatıyı uzun yıllar koruyor. Dragon modelinin pek çok avantajı var. Örneğin su geçirmiyor, uygulaması son derece kolay. Kendinden yapışkanlı olduğu için ekstra kolaylık ve dayanıklılık sağlıyor. Değişken geometrisi ile alışılmış çatı görünümlerinden farklı bir görünüm sunuyor. Üç boyutlu etkisiyle çatı yüzeylerine derinlik kazandırıyor. Hafifliği ile çatılara dolayısıyla yapılara yük getirmiyor. Tam yapışma özelliği ile rüzgra son derece dayanıklı. Uzun ömürlü ve UV ışınlarına dayanıklı" diye konuştu.
Dünya


Geri Dön