26 / 04 / 2024

Bu evlerden almak vatandaşlık getiriyor!

Bu evlerden almak vatandaşlık getiriyor!

Türkiye'den en az 1 milyon dolar tutarında gayrimenkul alan yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanınmasından sonra KDV istisnası da getirilince gözler bu popüler projelere çevrildi



Türkiye'den en az 1 milyon dolar tutarında gayrimenkul alan yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanınmasından sonra KDV istisnası da getirilince gözler bu segmentteki projelere çevrildi 


Gayrimenkul satın alan yabancıların vatandaşlık hakkı elde etmesi ve KDV'den muaf olması bazı şartlara bağlı. Konut satın alan yabancı bu konutu 3 sene elden çıkaramayacak.


Toplam 1 milyon dolar tutarında birkaç konut alan yabancı satın aldığı her konut için 3 yıl satılmaz şerhi koydurmak zorunda. Bu projelerden konut alanlar ise tek bir daire satın alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilecekler. 



1-Köy Zekeriyaköy 

Köy Zekeriyaköy'de müstakil villaların fiyatları 7.6 milyon TL'den başlıyor. 



2-Seapearl Ataköy 

Temmuzda teslimlerine başlanacak projenin metrekaresi 8 bin dolardan başlıyor. 


3-Yooistanbul

Ortaköy'de yer alan projede metrekare fiyatları 10 bin dolardan başlıyor. 


4-Suadiye Sahil 

Suadiye Sahil projesinde her katta tek daire yer alıyor. Projede fiyatlar 1.1 milyon dolar ile 3.8 milyon dolar arasında değişiyor. 


5-Büyükyalı 

Büyükyalı İstanbul'da dairlerin metrekare fiyatları 13 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor. Daire büyüklükleri 450 metrekareye kadar çıkıyor. 


6-Maslak 1453 

Ağaoğlu'nun satışı tamamlanmak üzere olan Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde daire fiyatları 3 milyon 962 bin TL'yi buluyor. 


7-Validebağ Konakları

Koşuyolu'ndaki Validebağ Korusuna komşu Validebağ Konakları projesinde yer alan en pahalı daire 6 milyon 353 bin TL değerinde.


Habertürk 


Geri Dön