29 / 03 / 2024

Buca Balık Hali Güzelbahçe'ye taşınacak!

Buca Balık Hali Güzelbahçe'ye taşınacak!

Buca'daki Balık Hali'nde yaptığı konuşmada balık halini Güzelbahçe'ye taşımayı planladıklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bize yer verildiği zaman projesini yapıp inşaatına başlayacağız" dedi




Buca'daki Balık Hali'nde avı sezonunun açılışı dolayısıyla bir tören düzenlendi. Burada yaptığı konuşmada balık halini Güzelbahçe'ye taşımayı planladıklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bize yer verildiği zaman projesini yapıp inşaatına başlayacağız" dedi



İzmir'de balık avı sezonunun açılışı dolayısıyla Buca'daki Balık Hali'nde tören düzenlendi. Törene  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Balıkçılar Derneği Başkanı Şahin Çakan ile İTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı. Kurban kesilen ve lokma döktürülen törende katılımcılar, balık çorbasıyla kahvaltı yaptı.

Burada bir konuşma yapan Aziz Kocaoğlu, balık halini Güzelbahçe'ye taşımayı planladıklarını söyledi. Kocaoğlu, "Bildiğiniz üzere Güzelbahçe'de bir balıkçı limanı yapılıyor. Bittiğinde buraya büyük balıkçı tekneleri gelecek. Burada bize balık hali inşa etmek üzere bir yer verileceği belirtilmişti. Bekliyoruz, yer verildiği zaman projesini yapıp inşaatına başlayacağız. Tabi her konuda olduğu gibi buna da karşı çıkanlar olacaktır. Ama Yarımada'da balıkçılığın gelişmesi için Güzelbahçe Limanı'nda balık hali yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Hem balıkçılar hem de tüketiciler için kazançlı bir sezon olmasını dileyen Ekrem Demirtaş da gelecek hafta Kocaoğlu ile beraber Çin'e gideceklerini hatırlatarak, bir fırsat yaratıp Hong Kong'daki balık halini ziyaret etmek istediklerini söyledi. 


"Okyanuslara açılırız"

Demirtaş, "Hong Kong'daki gibi İzmirlilerin ve turistlerin de gelebileceği bir balık hali yapma düşüncemiz var" dedi. Türkiye'deki balıkçılık sektörünün ve balıkçı filosunun hızla geliştiğini anlatan Demirtaş, "Artık filomuza Türk denizleri yetmiyor. Başka denizlere ve okyanuslara açılmamız gerekiyor. Bunun için hükümetten destek bekliyoruz" dedi.

İzmir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ise, İzmir'in önemli bir balıkçılık kenti olduğunu belirterek, denize kıyısı bulunan 17 ilçede 2 bine yakın kişinin balıkçılık yaptığını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güldal, sezonun ilk avının denizdeki fırtına dolayısıyla istenilen düzeyde gerçekleşmediğini kaydetti. İzmir Balıkçılar Derneği Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Şahin Çakan ise, bu sene bereketli bir sezon beklediklerini belirterek, halkın ucuz ve güzel balığa doyacağını söyledi. Çakan, "Palamut ve hamsi işaretleri çok. Bu sene millet ucuz balığa doyacak" diye konuştu.


İnce: "Halkımız karar verecek"

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balık Hali'nin taşınması ile ilgili sürecin uzun olduğunu belirtti. Bu konuda öncelikle halka danışacaklarını kaydeden İnce, "Böyle bir çalışma vardı. Ancak bu uzun bir süreç. Başkanımız başımızda. Halkımızın görüşünü de başkanımıza aktaracağız. Eminim doğru olan yapılacaktır" diye konuştu.


Yeni Asır




Geri Dön