19 / 04 / 2024

Buca Koop'a yeni meydan!

Buca Koop'a yeni meydan!

Buca Belediyesi, ilçe meydanlarına yönelik çalışmalarına Buca Koop Mahallesiyle devam edecek. Buca Koop'a modern bir meydan kazandırmak amacıyla çalışmalara başlayan Buca Belediyesi ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor...




Buca Belediyesi, ilçe meydanlarına yönelik çalışmalarına Buca Koop Mahallesiyle devam edecek. Buca Koop Mahallesine modern bir meydan kazandırmak amacıyla çalışmalara başlayan Buca Belediyesi, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk kazmayı vuracak.

Meydanda yapılacak düzenleme ile bölge yepyeni bir yaşam alanına kavuşacak. Çalışmada, 12 metrelik kaide üzerinde 2,2 metre yüksekliğinde Atatürk heykeli ve rölyefler yer alacak. Rölyeflerde ise, Anadolu kadınının kurtuluş savaşı dönemi, Cumhuriyet dönemi tanınan haklar, kız çocuklarına tanınan eğitim hakları ve modern Türk kadını işlenecek.

Buca Koop Mahallesine yapılacak meydanda ayrıca otuma alanları, engelli geçişine uygun kaldırım, yaya yolları ve ahşap güneş kırıcılar da yer alacak. Ayrıca meydanla kesişen 1405, 1407, 1408 ve 1410 sokakları düzenlenecek ve sinyalizasyon sistemi yapılacak. Projenin çalışmaları ve inşaat süresinin 2016 yılı içerinde tamamlanarak, Bucalıların hizmetine sunulması hedefleniyor.



Yeni Asır


Geri Dön