28 / 03 / 2024

Buca şantiyeye dönecek!

Buca şantiyeye dönecek!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2016’nın Buca için tam bir etkinlik yılı olacağını, projeler hayata geçirilirken oluşacak şantiye görünümü için anlayış ve sabır beklediğini söyledi.



Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2016’nın Buca için tam bir etkinlik yılı olacağını, projeler hayata geçirilirken oluşacak şantiye görünümü için hemşehrilerinden sadece anlayış ve sabır beklediğini söyledi, "Buca’yı İzmir’in parlayan yıldızı" yapacaklarını söyledi.


Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2016 yılında Buca için yeni bir sürecin başlayacağını, planlanan projelerin hayata geçmesiyle kentin şantiye alanına döneceğini belirtti. Başkan Piriştina, "2016 yılı bizim hedefimizi koyduğumuz yaşanılabilir bir Buca için tam bir etkinlik yılı olacak. Tabi biraz şantiyeye döndüreceğiz Buca’yı. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dileriz. Ama sonucunda Buca, yıllardır beklediği güzelliğe ve konfora kavuşacak. 2016 yılı büyük projelerin başladığı, bir kısmının tamamlandığı, birçoğunun da temelinin atıldığı bir yıl olacak" dedi.


Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilk etapta Yaylacık Spor ve Seminer Kompleksi, Buca Gençlik ve Kültür Merkezi ve kent içinde 15 yeni park yapılacağını açıkladı. Piriştina, "Buca genciyle, Buca Dokuz Eylül Üniversitesi’yle anılıyor. Bizde buradan yola çıkarak 2016’da Buca’ya bir Gençlik Merkezi’ne kavuşturmaya karar verdik. Merkezimiz, belki ilk değil ama en güzel Gençlik Merkezi olacak. İçinde fitness salonları, çamaşırhaneleri, 3 cep sineması, konferans salonları, dinlenme alanları, workshop alanları, bowling salonu yer alacak. Aynı zamanda eski belediye binasını da Kasım ayında gençlerimizin, kültür ve sanatın hizmetine açacağız. Yeni semt evleri, pırlanta merkezleri ve gübre tesisi projelerimiz arasında. Saymakla bitmesin istiyoruz ve o yoğunlukta çalışıyoruz. 2016 yılında Bucalı hemşerilerimiz hepsini görecek" dedi.


Belediye bütçesini yoğunluklu olarak yatırım ve projelere yönlendireceklerini belirten Başkan Piriştina, Büyükşehir Belediyesi’nden ve yabancı yatırımcılardan gelecek yatırım destekleriyle de Buca’nın, İzmir’in parlayan yıldızı haline geleceğine inandığını vurguladı.


Hürriyet Ege





Geri Dön