26 / 04 / 2024

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi yenileniyor!

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi yenileniyor!

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile hastanenin bahçesinde güzelleştirme çalışmalarına başlandı.




Sağlık Bakanlığı  İzmir  Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile hastanenin bahçesinde güzelleştirme çalışmalarına başlandı.


Orman Bölge Müdürlüğünün görevlendirdiği profesyonel ekip tarafından tüm ağaçların her türlü ölçüm ve tespit (ağaçların yaşı, konumları, türü vb.) çalışması yapılırken, devrilen ve yaşam döngüsünü tamamlamak üzere olan ağaçlar belirlendi ve Buca Belediyesi tarafından temin edilen yirmi (20) adet Sedir ve Akasya fidanı dikildi.


Hem SİT alanı olan hem de Buca sınırları içerisinde nadir bulunacak güzellikte ve genişlikte yeşil alana sahip olan hastane bahçesinde bulunan bazı ağaçlar ömürlerini doldurmaya yakın oldukları için devrilmeye, bir yana eğilmeye başlamıştı. Orman Bölge Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışma ile tüm ağaçların konum, yaş, tür gibi özellikleri detaylı bir şekilde çıkartıldı. Bahçede bulunan ağaçlar yenilenerek, bakımları yapıldı. Bahçe içerisinde bulunan boş alanlara ise hastane yönetimi tarafından ağaçlandırma işlemi yapıldı.


Çalışmaları değerlendiren Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi GÜNGÖR "Doğa ve tarihin iç içe olduğu bir ormanı andıran bahçemizi tabiat ananın bize bir emaneti olarak görüyoruz. Bu yönetim anlayışı ile bahçemizi güzelleştirme çalışmalarını başlattık. Amacımız sadece insanlara değil tüm canlılara değer veren hizmeti sunabilmek. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi.



Yeni Asır


Geri Dön