27 / 04 / 2024

Buca Sosyal Yaşam Kampusu inşaatı ne zaman bitecek?

Buca Sosyal Yaşam Kampusu inşaatı ne zaman bitecek?

Büyükşehir'in Buca'da inşa ettiği Sosyal Yaşam Kampusu yavaş ilerliyor. Bitiş tarihi 19 Mayıs olarak öngörülen komplekste, bazı binaların sadece temelinin atıldığı gözlendi..



Büyükşehir'in Buca'da inşa ettiği Sosyal Yaşam Kampusu yavaş ilerliyor. Bitiş tarihi 19 Mayıs olarak öngörülen komplekste, bazı binaların sadece temelinin atıldığı gözlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca'da kuracağı Sosyal Yaşam Kampusu inşaatı çok yavaş ilerliyor. İçinde huzurevi, çocuk ve gençlik merkezine, olimpik yüzme havuzun, kapalı spor salonu bulunan kompleksin bitiş tarihi olarak tabelada '19 Mayıs 2015' olarak görülüyor. 19 Temmuz 2013'te inşaat çalışmalarına başlanırken, bazı binaların sadece temeli atılabildi. Bazı binaların ise sadece kaba inşaatının tamamlandığı gözlendi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Sosyal Yaşam kampüsü ihalesine Ermit Mühendislik, İZ-KA İnşaat, Miroğulları-Silahtaroğulları-Barankaya İnşaat, Öztaş İnşaat ve Rit İnşaat-Er- Ka İnşaat katıldı. İhaleyi 54 milyon 927 bin 634 lira teklif veren Rita İnşaat ve Er-Ka İnşaat ortak girişimi kazandı. Firma ile Büyükşehir Belediyesi 18 Temmuz 2013'te sözleşme imzalandı ve inşaat çalışmalarına 19 Temmuz 2013'te başlandı. 19 Mayıs 2015'te teslim edilmesi gereken komplekste çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Buca Tınaztepe'deki "Sosyal Yaşam Kampusu"nde toplam 7 binanın bazılarının kaba inşaatı tamamlanırken, bazılarının ise henüz temel aşamasında kaldığı gözlendi. Normal koşullarda 36 gün sonra açılışı yapılması gereken tesisin çok az bir süre kala nasıl tamamlanacağı akıllarda soru işareti bıraktı. Buca Tınaztepe'deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan Sosyal Yaşam Kampusu'nda huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak. Engellilere eğitim ve spor yapma olanağı sağlanacak kampustaki Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşlılara da hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. Kampusta inşa edilen huzurevinin bir bölümü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, bir bölümü de sağlıklı yaşlılar için kullanacak. 


Sabah


Geri Dön