27 / 04 / 2024

Bucak OSB'de 81 firma 3 bin 500 kişiye istihdam yaratacak!

Bucak OSB'de 81 firma 3 bin 500 kişiye istihdam yaratacak!

Ağırlıklı olarak mermer firmalarının faaliyet gösterdiği Bucak OSB'de 81 firmaya daha yer tahsisi yapıldı. Halen bin 500 kişinin istihdam edildiği OSB'de yeni firmaların da üretime geçmesi ile çalışan sayısının 5 bine çıkması hedefleniyor.




Halen faaliyet gösteren 40 firmada bin 500 kişinin istihdam edildiği Bucak Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım talebinde bulunan 81 firmaya daha toplam 129 parsel tahsis edildi. Söz konusu 81 firmanın da üretim faaliyetlerine başlamasıyla birlikte Bucak OSB'de istihdam edilen kişi sayısı 5 bine çıkacak. Altyapı çalışmaları devam eden Bucak OSB'de yıllık 90 milyon dolar düzeyinde seyreden ihracatın da Cumhuriyetin 100 kuruluş yılı olan 2023'te 500 milyon dolara çıkması hedefleniyor. 

Bucak Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Muzaffer Özdemir, OSB'nin 80 hektarlık bir alanda kurulduğunu ifade ederek, "40 firmanın üretim faaliyeti içinde olduğu OSB'de altyapı çalışmaları devam ediyor. 129 parsel alanda 81 firmaya yer tahsisi yapıldı. Bu firmalar üretime başlamak için inşaat ve yatırım çalışmalarına devam ediyor. Bucak OSB'de halen faaliyette bulunan firmaların yüzde 50'sini mermer sektörü oluşturuyor. Yüzde 50'si de gıda, ağaç ve metal sektörü kaynaklı. Halen OSB'de bin 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Tahsis yapüan ve inşaatları tamamlanacak firmaların da üretime geçmesiyle birlikte bölgemizde 5 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor" diye konuştu. 

Bölgede faaliyet gösteren firmaların üretimlerinin yüzde 80'inin ihracat ağırlıklı olduğuna dikkat çeken Muzaffer Özdemir, "Bucak OSB'de ihracatımız mermer ağır500 ıııilyoıı $ 2023 yılında edeflenen ihraca lıklı olarak devam ediyor. Bölgemizde yılda 90 milyon dolar düzeyinde ihracat gerçekleştiriliyor. 

Yatırım için yer tahsisi yaptığımız 81 firmanın da üretime başlaması durumunda Cumhuriyetin 100. 

kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 500 milyon dolarlık bir ihracat hedefledik" dedi. 

Endüstri meslek lisesinde eğitim başladı Bucak bölgesinde istihdam konusunda sıkıntı olmadığım ve işsizlik yaşanmadığını dile getiren Özdemir, "Türkiye'nin neresinden olursa olsun bölgeye gelenlere iş konusunda her zaman yardımcı oluyoruz. 

Bucak OSB içerisinde nitelikli eleman yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 35 dönüm alanda 300'ü yatılı, toplam bin öğrenci kapasiteli endüstri meslek lisesi yapıldı. Lisemiz inşaatın bitmesinin ardından yeni eğitim, öğretim dönemine bu yıl başladı" açıklamasını yaptı. 

Bölge firmaları elektriği % 15 daha ucuz tüketiyor Bucak OSB'nin aynı zamanda elektrik dağıtım lisansı olduğunu vurgulayan Bucak OSB Müdürü Muzaffer Özdemir, bölgede üretim yapan firmaların en ucuz elektriği kullandığını bildirdi. Özdemir, şöyle devam etti. "Bucak OSB'nin n ayrıca elektrik dağıtım lisansı var. 

Bölgenin elektriği de Bucak OSB tarafından karşılanıyor. Bu nedenle bölgedeki sanayiciler dışarıya göre elektriği yüzde 15 daha ucuza tüketiyor." Bucak OSB'de arıtma tesisleri inşaatının bitirüdiğini ve geçtiğimiz ağustos ayında tesisin arıtmaya başladığını belirten Özdemir, "Bölgemiz büyük yatırımcı ilgisi ile karşı karşıya. Yatırım yapmak isteyen çok sayıda firma başvuruda bulundu. Bölgede yer olmadığı için bu taleplere olumsuz yanıt vermek zorunda kaldık. Bucak'ta artık ikinci OSB'nin kurulmasının gerekli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. 


Dünya


Geri Dön