29 / 03 / 2024

Bucak'ta 3 mahalle için referandum yapılacak!

Bucak'ta 3 mahalle için referandum yapılacak!

Bucak'ta 3 mahalle imar revizyonu için referandum yapma kararı aldı. Barbaros, Onaç ve Mimar Sınan mahallelerinde tapu ve mahalle sakinleri bugün yapılması planlanan imar değişikliği için sandık basına gidiyor.



Burdur'un Bucak İlçesinde Barbaros, Onaç ve Mimar Sinan mahallelerinde yapılması planlanan imar değişikliği için referandum yapılacak. Bucak Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek imar değişikliğinin birinci etabı olan Barbaros, Onaç ve Mimar Sinan mahallelerinde tapu sahipleri ve mahalle sakinleri için buğun Barbaros Ortaokulu'nda referandum yapılıyor. Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, "Revizyon imar planı ile birlikte kentteki açık- yeşil alanların, çocuk parklarının, ilçe manzarasına hakim bölgelerde teras parkların ve otoparkların sayısını arttırmayı planlıyoruz"dedi. 


İNŞAAT SEKTÖRÜ CANLANACAK

İmar planının yürürlüğe girmesiyle ilçedeki inşaat B sektörünün canlanacağını kaydeden Başkan Mutlu, şöyle dedi: "Bu revizyon planı ile yıllardır çehresi değişmemiş ve eskiden kalan çarpık yapılaşma bölgelerine yem planlama teşvikleri sağlanacak. Bu sayede ilçemizin yıllardır sağlıksız yapılaşma içindeki bölgeleri siluet değiştirecektir. ilçemizde bireysel konutlarda olduğu gibi ikincil konut bölgeleri ve toplu konut bölgeleri İçinde yeni yapılanma çalışmaları yapılarak inşaat sektöründe yeni bir donem başlayacaktır. Bu bağlamda Barbatos, Onaç ve Mimar Sinan mahallelerinde imar planı sınırlan içeıisüıde kalan tapu sahiplerini ve mahalle sakinlerimizi 04 Kasım 2015 Çarşamba güııu Saat 08.00-17.00 arasında Barbaros Ortaokulu'nda yapılacak referanduma davet ediyorum." 


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön