19 / 03 / 2024

BUDO 2 yılda 2 milyondan fazla yolcu taşıdı!

BUDO 2 yılda 2 milyondan fazla yolcu taşıdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve Mudanya ilçesi ile İstanbul Kabataş arasında karşılıklı seferlerine 24 Ocak 2013'te başlayan Bursa Deniz Otobüsleri, 2 yılda 2 milyonu aşkın yolcu sayısına ulaştı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve Mudanya ilçesi ile İstanbul Kabataş arasında karşılıklı seferlerine 24 Ocak 2013'te başlayan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), 2 yılda 2 milyonu aşkın yolcu sayısına ulaştı.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa ile İstanbul arasındaki ulaşımı rahatlatmak amacıyla hizmete alınan BUDO, aylık yaklaşık 100 bin kişiye eş değer müşteri oranıyla pazardaki yerini sağlamlaştırdı.


Geride kalan 2 yılda deniz ulaşımının önemli bir markası haline gelen BUDO'da yolculu seferlere başlanmasının ikinci yılı dolayısıyla Mudanya ve Kabataş'taki yolcu terminal binaları yeşil-beyaz balonlarla süslendi. Yolculara ise gemi şeklinde kurabiyeler dağıtıldı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy, 5 deniz otobüsüyle hizmete devam ettiklerini bildirdi.


Seferlerin her gün kesintisiz sürdüğünü belirten Fidansoy, "Haftada 102 tur yapıyoruz. Bursa'dan 09.00, İstanbul'dan da 15.30 seferlerimiz Yalova'nın Armutlu ilçesine uğruyor. Kurulduğumuz günden bu yana 2 milyondan fazla yolcu taşıdık. Yolcu ve gemi sayımızı artırarak kaliteli hizmetten ödün vermeden yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.


Fidansoy, seferlerin özel gün, bayram ve yaz mevsimlerinde arttığı bilgisini vererek, yaz aylarında Erdek-Marmara Adası-Avşa-Tekirdağ seferlerinin yeniden yapılacağını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön