19 / 03 / 2024

BUDO 24 Ocak'ta deneme seferlerine başlayacak!

 BUDO 24 Ocak'ta deneme seferlerine başlayacak!

Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla kurulan Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, seferlere 24 Ocak'ta başlıyor. BUDO yarın deneme seferi yapacak



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, seferlere 24 Ocak'ta başlıyor.


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimiyle kurulan Bursa Deniz Otobüsleri ilk seferine çıkıyor. 24 Ocak Perşembe günü başlayacak tarifeli seferler öncesi düzenlenecek deneme seferinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUDO yetkilileri ve haberciler BUDO ile Bursa’dan İstanbul’a gelecek.

Bursa'yı her açıdan ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla yeni yollar açmaktan raylı sisteme kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine deniz taşımacılığını da başlatıyor.


Vatandaşların talebi üzerine Burulaş bünyesinde Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'ni (BUDO) kuran Büyükşehir Belediyesi, iki geminin yolcu taşımaya hazır hale getirilmesinin ardından 24 Ocak'ta ilk seferi başlatıyor.


Mudanya'dan saat 07.00 ve 15.30, İstanbul Kabataş'tan da saat 10.30 ve 18.30 olmak üzere günde iki kez yapılacak seferlerin biletleri de 18 Ocak Cuma gününden itibaren satışa çıkarıldı. Yolcu ücretleri bir kişi 18 lira ve öğrenci 14 lira olarak belirlenirken, İstanbul'a ulaşım için BUDO'yu tercih eden vatandaşlar, biletlerini www.burulaş.com.tr adresli internet sitesi üzerinden, Mudanya ve Kabataş İskelelerinden ve Bursaray'ın Şehreküstü ve Üniversite İstasyonlarından alabilecek.


"BURSALILARDAN KENDİ GEMİLERİNE SAHİP ÇIKMALARINI BEKLİYORUZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya İskelesi'nde yolcu taşımaya hazır olarak bekleyen Hüdavendigar gemisi ile iskele binasını gezdi.


Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy'dan son hazırlıklar hakkında bilg alan Başkan Altepe, üç gemi satın aldıklarını, bir gemiyi de kiraladıklarını belirterek, dört gemi ile yolcu taşımacılığını başlattıklarını söyledi.

İki geminin Mudanya'ya geldiğini, iki geminin bakımlarının da yurt dışında devam ettiğini dile getiren Altepe, ilk seferin 24 Ocak Perşembe günü sabah 07.00'de Mudanya'dan başlatılacağını kaydetti.


İlk etapta karşılıklı iki seferle ulaşımın sağlanacağını ve talep doğrultusunda sefer sayılarının artırılabileceğini kaydeden Altepe, "Deniz seferleri konusunda halkımızdan büyük talep geldi. Halkımız istedi, biz yaptık. Halkımızın Bursa-İstanbul arasında sağlıklı, kaliteli ve hizmetin öne çıktığı bir yolculuk yapması için her türlü fedakarlığı yaptık. Yolcuların iskeleye gelmesi, iskeleden kent merkezine ulaşım, gemi içi servis hizmetleri gibi konularla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. Gemi içindeki büfeleri BESAŞ işletecek. Bizim tek hedefimiz var, o da en uygun fiyatlarla en kaliteli hizmeti vermek. Bu noktada özellikle Bursalılardan kendi gemilerine sahip çıkmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Denizhaber


Geri Dön