19 / 03 / 2024

BUDO deniz otobüsü ilk İstanbul Kabataş seferini yaptı!

BUDO deniz otobüsü ilk İstanbul Kabataş seferini yaptı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine Bursa – İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, Hüdavendigar isimli gemisi ile ilk İstanbul Kabataş seferini yaptı



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine Bursa – İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, Hüdavendigar isimli gemisi ile ilk İstanbul Kabataş seferini yaptı. Başkan Recep Altepe, Bursa İstanbul arasında kaliteli, güvenli ve istikrarlı yolculuk için Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, Bursalılardan kendi gemilerine sahip çıkmasını istedi.


Bursa’yı her açıdan ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla yeni yollar açmaktan raylı sisteme kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine deniz taşımacılığını da başlattı. İDO’da özelleştirmenin ardından yaşanan dinamik fiyat uygulamaları, sefer saatlerindeki değişiklikler gibi bir çok konudan şikayetçi olan vatandaşların talebi üzerine Burulaş bünyesinde Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi’ni (BUDO) kuran Büyükşehir Belediyesi, Norveç’ten satın aldığı Hüdavendigar gemisi ile Ulaştırma Bakanlığı’ndan kiralanan Conkbayırı isimli gemilerin seferlere hazır hale getirilmesinin ardından ilk seferin başlangıcı nedeniyle Mudanya İskelesi’nde tören düzenledi. Yağmura rağmen yoğun katılımın olduğu törene Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Halkımızın taleplerine sessiz kalmadık

Büyükşehir Belediyesi olarak kara, deniz ve havada ulaşımın sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İDO ile çok önemli ve kaliteli hizmetler verdiğini ancak özelleştirme sonrası dinamik fiyat uygulaması, saatlik tarifeler, sefer saatlerinde yaşanan değişikliklerin Bursa ve İstanbulluları üzdüğünü söyledi. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine hemen çalışmaları başlattıklarını ifade eden Başkan Altepe, “İDO bu işi yıllarca güzel bir şekilde yaptı. Özelleştirmeden sonra İDO seferlerinde aksamalar oldu. Dinamik fiyat uygulamaları, tarifelerdeki değişimler ve saat başı fiyat uygulamaları insanlarımız derinden üzmüştü. Biz de bu noktada devreye girmek zorunda kaldık. Biz de bu işin içine girmedikçe bu sıkıntının çözülemeyeceğini gördük. Bugün artık denizlere açılıyoruz. İstanbul ile Mudanya’yı birleştirecek olan bu seferler bizim için çok önemli. Halkımız son aylarda yaşanan gelişmeler sonucunda bizden bunu talep etti. Bu taleplere sessiz kalmadık. Bunun gereğini yaptık. Seferlerin Bursa’ya, Mudanya’ya İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olsun diyoruz” dedi.


“Ulaşım ekonominin atar damarı”

Şehirlerde en önemli unsurun ulaşım olduğunun altını çizen Başkan Altepe, “Ulaşım, ekonominin atar damarıdır. Bursa ile İstanbul birbirine bağımlı olan iki şehir. Bursa ve İstanbul Türkiye ekonomisinin yarısından fazlası ediyor. Binlerce insan her gün bu iki şehir arasında yolculuk yapılıyor. Bu sayı artarak devam ediyor. Burada bizim hedefimiz bu ulaşımın aksamadan yapılmasıdır. BUDO ile kesintisiz ve kaliteli ulaşımın sağlanmasını hedefliyoruz. Biz bu işi ilk söylediğimizde blöf yaptığımız zannedildi. Biz bu işte ciddi olduğumuzu söyledik. Bu ulaşımı kimsenin tekeline bırakmayız. Bursa Büyükşehir olarak bu çalışmanın içine girelim dedik. Dünya piyasalarını araştırdık. Hüdavendigar gemimizi Norveç’te bulduk. İtalya’da Nilüfer Hatun gemisini aldık. Yunanistan’dan Yıldırım Beyazıt ismini verdiğimiz gemiyi satın aldık. Dördüncü gemimiz ise Çanakkale’de çalışan Ulaştırma Bakanlığımızın Conkbayırı gemisiydi. Bu gemiyi de kiraladık. 4 gemi işe başladık. Bunlar işe ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Şu anda 2 gemimiz çalışacak. Çok daha güzel noktalara geleceğiz. Biz burada kalite ve istikrarın sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Halkımız kendi gemilerine sahip çıksın

Deniz yoluyla gelen yolcuların otobüslerle merkeze naklinden, seyir esnasında verilecek tüm hizmetlere kadar her alanda kaliteyi ön planda tuttuklarını dile getiren Başkan Altepe, “Büfeleri BESAŞ işletecek. Çay 50 kuruş olacak. Hatta ilk haftamızda çay bedava olacak. Buraya taşınan yolcuların Bursa’ya aktarılması aksamadan yapılacak. BUDO, turizm konusunda önemli fayda sağlayacak. İstanbul’un nefes alma yeri Bursa olsun istiyoruz. Bu gemiler Bursalıların vergileriyle alındı. BUDO, Bursalının öz malıdır. Bize gelen büyük talipler üzerine verdiğimiz sözü yerine getirdik. Artık başta Bursalılar olmak üzere tüm halkımızın kendi gemilerine sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.


BUDO’nun Bursa için dev bir ulaşım adımı olduğunu kaydeden Vali Vekili Hüseyin Demirciler de Büyükşehir Belediyesi’ni başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. 


Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir cesaretle önemli projeye imza attığını belirterek, Mudanya’nın yıldızı parlamadan Bursa’nın turizm ekonomisinin canlanamayacağını kaydetti.


Törenin ardından Başkan Altepe, basın mensupları ve davetlileri taşıyan Hüdavendigar gemisi Mudanya Limanından demir alarak İstanbul’a hareket etti.


Bursa ve İstanbul´dan karşılıklı iki seferle yolcu taşıyacak olan BUDO, Mudanya’dan saat 07.00 ve 15.30, İstanbul Kabataş’tan da saat 10.30 ve 18.30 olmak üzere günde iki sefer yapacak. Bilet fiyatları bir kişi 18 TL ve öğrenci 14 TL olarak belirlenirken, İstanbul’a ulaşım için BUDO’yu tercih eden vatandaşlar biletlerini, www.burulaş.com.tr adresli internet sitesi üzerinden, Mudanya ve Kabataş İskelelerinden ve Bursaray’ın Şehreküstü ve Üniversite istasyonlarından alabilecekler.

Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön