28 / 03 / 2024

Bugün Princess Otel için teklif alınacak

Bugün Princess Otel için teklif alınacak

Princess Otel için bir kez daha teklif alınacak. Kent Ekmek'i dağıtacak firma da belli olacak



İzmir, bugün iki önemli ihaleye ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan ihaleyi kazanan Işıltı Yapı firmasının sözleşme imzalamaması ve "ayıplı mal" iddiası üzerine iptal edilen Princess Otel için bugün saat 14.00'te yine ihaleye çıkılacak. Balçova Termal Tesisleri'ndeki bu ihaleden başka, Büyükşehir Belediyesi'nin kendi tesislerinde ürettiği Halk Ekmek'in dağıtım ihalesi gerçekleştirilecek. Bu ihale, saat 11.00'de yapılacak.

KAYA GRUBU
Princess Otel'in ihalesini, Balçova Termal Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan  İzmir  Valisi Cahit Kıraç, yönetecek. İhaleye, tek firma katılacak. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de önemli turizm yatırımları yapan Kaya Grubu'nun Princess Otel için teklif edeceği rakam, merakla bekleniyor.
Kaya Grubu'nun bu kez, ilk ihalesine de katıldığı Princess Otel'i kiralamasına kesin gözüyle bakılıyor. Bugün gerçekleşecek ihaleyle ilgili Kaya Grubu'na ait Burakkaya Turizm Yatırım A.Ş. ile Ege Melis Emlak Yatırım A.Ş. olmak üzere 2 firma dosya aldı. Ancak geçtiğimiz cuma akşamı saat 17.00'de dolan başvuru süresi içerisinde, sadece Kaya Grubu evrakları teslim etti.
Princess'in sahibi Balçova Termal Turizm A.Ş yetkilileri, böylece ihaleye tek firmanın katılacağını, bunun da Kaya Grubu olacağını belirtti. Balçova'da bulunan 600 yatak kapasiteli ve Valilik kayıtlarında "Büyük otel" olarak bilinen tesisin ihaledeki aylık kira bedeli, 175 bin TL olacak. İhalede Yönetim Kurulu üyelerinin Kaya Grubu'ndan kira bedelini biraz daha artırmasını talep etmeleri bekleniyor. Bu arada tesisin önceki ihalesinde 10 yıl olan kiralama süresi 20 yıla çıkarıldı.

Özel sektör dağıtacak
Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli'deki tesislerinde üretilen Kent Ekmek'in dağıtım işinin özelleştirilmesi kararı çerçevesinde bugün saat 11.00'de Grand Plaza Şirketi'nin Talatpaşa Bulvarı üzerindeki merkez binasında ihale yapılacak. İhalenin ardından, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden Grand Plaza'nın kendi elemanları tarafından dağıtılan ekmekler özel sektör tarafından dağıtılmaya başlanacak. Büyükşehir'in, Kent Ekmek'in 26 olan satış noktasının, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine önümüzdeki süreçte artırılacağı açıklandı. Bugünkü ihaleye ilginin büyük olması bekleniyor.
İlker Çoban-Ertan Gürcaner/Yeni Asır


Geri Dön