23 / 04 / 2024

BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı sona erdi!

BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı sona erdi!

Tasarım, mimarlık, inovasyon ve teknolojinin yeni buluşma noktası BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı, 30 Eylül - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da nitelikli ziyaretçileri katılımcı firmalar ile buluşturdu



Bugüne kadar düzenlenen fuarlardan farklı olarak profesyonellere yönelik önemli etkinlikleri sektörle buluşturan fuar, gerçek bir bilgi-paylaşım platformu olmasının yanında sunduğu sosyal sorumluluk alanlarıyla da ön plana çıktı.
100'ün üzerinde yerli ve yabancı konuşmacı, 50'nin üzerinde etkinlik ve 8270 sayıda sektör profesyoneli ziyaretçinin katıldığı fuarda, 2011 için hazırlıklar da şimdiden başladı. Katılımcı firmaların, sektörün diğer aktörleri olan mimarlar, tasarımcılar, proje yöneticileri ve satın alma konusunda karar vericilerle buluşması, profesyonel anlamda faydalı bir platform hazırladı.

Yılın Mimarları, Tasarımcıları, İşverenleri ve En İyi Ürünleri BUILdIST'te Ödüllendirildi
BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı'nda ikinci gününde yılın mimarları, tasarımcıları, işverenleri ve en iyi ürünleri ödüllendirildi. RAF Yapı Malzemesi Ödülü, Vitra, Matrix 2,5 / 4 lt Su Tasarruflu Klozet-Rezervuar Seti ve Artema, Freedom Koleksiyonu- Lavabo Armatürü'ne, bir diğer ödül ise Kalesinterflex ile Kalebodur'a verildi.
Arkitera Genç Mimar Ödülü'nün dördüncüsü, Teğet Mimarlık'ın ortaklarından Ertuğ Uçar'a verildi. Ayrıca seçici kurul özel ödülleri'ni alan isimler ise Defne Önen Mimarlık'tan A. Defne Önen ve Maer&Partners'tan Erguvan Ünal oldu.
Bu sene dördüncü kez verilen bir başka ödül olan İşveren Ödülü Kamu, Özel Sektör ve Jüri Teşvik Ödülü olmak üzere toplam 3 dalda verildi.

Özel Sektör Ödülü, Teğet Mimarlık'ın tasarladığı Yapı Kredi Bankacılık Akademisi yapısı ile Yapı Kredi Bankası Aşž adına Murat çevikbaş'a verildi.
Kamu Ödülü ise Selim Velioğlu, Orkun Özüer, Umut İyigün ve Murat Aksu tarafından tasarlanan Türkiye Noterler Birliği Merkez Binası ve Kültürel - Sosyal Tesisleri ile Türkiye Noterler Birliği adına Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Köse'ye verildi.
Jüri Teşvik Ödülü'nün sahibi Bünyamin Derman, Cem İlhan, Dicle Hökenek ve Türkan Kahveci tarafından tasarlanan TçMB çimento Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Türkiye çimento Müstahsilleri Birliği adına Genel Koordinatör Oğuz Tezmen'e verildi.
Büyük şžantiyeli Projelerin Yapım Süreçleri Vaka Etüdleri'nde Tartışıldı
Buildist Etkinlikler programında, büyük şantiyeli proje süreçleriyle ilgili, mimarlarının da katılımıyla vaka etüdleri gerçekleştirildi.

Pendorya AVM projesi üzerine Erginoğlu çalışlar Mimarlık kurucu ortağı Hasan çalışlar, Aslı Yılmaz ve Berrin çetiner, Sabiha Gökçen Havaalanı projesi üzerine Tekeli&Sisa Mimarlık Ortaklığı'ndan Dilgün Saklar ve Limak Genel Müdür Yardımcısı Okan Erkmen, Kayseri Kadir Has şžehir Stadyumu projesi üzerine Ofiss Mimarca'nın kurucu ortağı Bahadır Kul, Sapphire İstanbul projesi üzerine Murat Tabanlıoğlu, 212 AVM projesi üzerine DB Mimarlık kurucu ortağı Bünyamin Derman, kuleleri tasarlayan Öztucu Mimarlık'ın kurucusu Oğuz Öztuzcu ve 212 AVM'den Necmi Tuncay sunum yaptılar.
Sunumlar, proje odaklı yapı üretimi süresince mimarlık ofislerini ve inşaat firmalarını bir araya getiren mimari uygulamalarda mimar-müteahhit arası etkileşim, büyük ölçekli projelerin yapım sürecinde karşılaşılan zorluklar ve kriz yönetimine yönelik acil çözümler, proje düzenleme esasları bağlamında vaka etüdleri başlığında tartışıldı.

Charrette: CNR Fuar Merkezi ve çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi

BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı'nın ilk gününde beş farklı mimarlık ofisinden ekiplerin katılımı ile bir charrette etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında davetli mimarlardan CNR Fuar Merkezi ve çevresi için bir kentsel dönüşüm ve yenileme projesi tasarımı yapmaları istendi. Fuar alanında ayrılan bir mekanda tek günlük yoğun bir çalışma ile gerçekleştirilen Charrette'e 1+1 Mimarlık'tan Ervin Garip, Banu Başeski, çağıl Yurdakul; About Blank'ten Gökhan Kodalak, Erhan Vural, Ozan Özdilek, Hasan Sıtkı Gümüşsoy; LEA Mimarlık'tan Emir Drahsan, Emre Ertürk; Not Mimarlık'tan Serdar Uslubaş, Merih Feza Yıldırım; SO'dan Oral Göktaş ve Sevince Bayrak katıldı. Yarışmayı, 1+1 Mimarlık'tan Ervin Garip, Banu Başeski ve çağıl Yurdakul kazandı.

çEDBİK Arena'da İnsanlar, Yapılar ve Sürdürülebilir Bir Yaşam için Yeni İmkanlar Tartışıldı

Türkiye'de şimdiye dek yapılmış en kapsamlı sürdürülebilirlik yapı ve yerleşimler konulu panel ve konferanslar serisi, BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı kapsamında çEBDİK işbirliğiyle çEDBİK Arena'da gerçekleştirildi. Ekoloji, yeşil binalar ve sürdürülebilir yaşam konusunda uzman isimlerin katıladığı paneller büyük ilgi gördü.

Herkes İçin Erişilebilirlik

Özürlüler Vakfı, BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı'nda özellikle mimarların dikkatini çekmek için yer aldı. Fuar kapsamında bir standı olan vakıf, 'Herkes için Erişilebilirlik' başlığı altında da bir panel gerçekleştirdi.

Özürlüler Vakfı'nın standında genel anlamda özürlülük konusunda bilgiler verilip broşürler dağıtıldı ve vakfın bilim kurulunda yer alan ve mimari anlamda gönüllü danışmanlık yapan Y. Mimar Özlem Belir'in hazırladığı 'Mimari Erişilebilirlik Kılavuzu' da katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı. Standda ayrıca özürlüler için geliştirilmiş, hayatı kolaylaştırıcı bazı ürünler sergilendi. Bunlardan en dikkat çekeni de tekerlekli sandalye kullananların hayatını kolaylaştıran katlanılabilir rampa oldu. Ayrıca Özürlüler Vakfı'nın standını görme özüllü milletvekili Lokman Ayva da ziyaret etti.

Bütün bu etkinlikler dışında, Arkitera.com editörleri sektörün önde gelen firmalarıyla söyleşiler gerçekleştirdiler. Etkinlikleri izleyemeyenler için haberler, fuar katılımcıları ile yapılan söyleşiler sıcağı sıcağına Arkitera.com'dan, Facebook ve Twitter sayfasından ve 30 Eylül-3 Ekim 2010 tarihlerinde her akşam gönderilen Arkitera.com Buildist Fuar Sanal Gazetesi'nden takip edildi.

Özlem Gürses de Buildist.tv için sektörün önde gelen firmalarıyla söyleşiler gerçekleştirdi.


Geri Dön