25 / 04 / 2024

Buka Sofa, 2017’de 10 mağaza açacak!

Buka Sofa, 2017’de 10 mağaza açacak!

Değişebilir kılıflı koltuklar üreten Buka Sofa, ilk mağazasını İstanbul’da açtı. 2017’de 10 mağaza hedeflediklerini anlatan kurucu Suat Erdoğan, yurt dışına Tahran’dan açılacaklarını söyledi.



Akıllı mobilya konseptiyle piyasaya giren mobilya markası Buka Sofa, ilk mağazasını İstanbul Avcılar’da açtı. Özelleştirilebilir akıllı çözüm seçenekleriyle öne çıkan ve 8 milyon euro yatırımla kurulan Buka Sofa’nın koltukları değişebilir kılıflarla satılacak. Model, renk ve ölçü seçiminin kullanıcıya bırakıldığı mobilya markasının ürün yelpazesinde kanepe, koltuk takımı, sehpa, masa, sandalye, dekoratif yastıklar, halı, kilim ve ev aksesuarları bulunuyor.


Buka Sofa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Suat Erdoğan, hem Türkiye hem de yurt dışında mağazalar açarak büyümek istediklerini söyledi. Erdoğan, planlarını şöyle anlattı:


Meksika’ya fabrika

“2017’de önce Anadolu yakası sonrasında Antalya,  Ankara  ve İzmir’de mağazalar açacağız. 2017’de 10, önümüzdeki 5 yılda 30 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz. Yurt dışındaki ilk mağazamız Ocak 2017’de İran’ın başkenti Tahran’da açılacak. Dubai’de fuarda tanıştığımız ve partnerimiz olan İranlı işadamı açacağı dört Buka Sofa mağazası dışında kendine ait 300 mağazalık halı zincirinde yer alacak kornerlarda ürünlerimizi satacak. İran’da Türkiye’den daha çabuk büyüyebiliriz.”


İstanbul’da Akçaburgaz ve Kıraç ile Moldova’da üç üretim tesisine sahip olan Buka Sofa, yılda 30 bin parça koltuk üretim kapasitesine sahip. Suat Erdoğan, ABD pazarına açılabilmek adına Meksika’ya fabrika kurmak için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Erdoğan, “Hayalim dünya çapında bir Türk markası yaratmak. 5 yıl içinde Türkiye’nin en büyük mobilya firması, 10 yıl içinde dünya markası olmayı hedefliyoruz. İran’ın ardından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve Almanya’da açılacak mağazalar için görüşmeler yapıyoruz. Sırada Dubai ile Yunanistan var” dedi.


500’den fazla renk ve kumaş seçeneği

AÇILIŞTA konuşan Genel Müdür Gamze Stöger, kullanıcılarına 500’den fazla renk ve kılıf çeşidi arasından seçim yaptırarak istediği ölçüde ve modelde kendi tarzını yaratma fırsatı sunduklarını söyledi. Stöger, “Döşeme kalitesindeki kılıfları değişen sağlam iskeletli koltuklar üretiyoruz. 2016’da yemek odası, 2018’de yatak odası ve ev tekstili ürünleri üreteceğiz. Ancak asıl işimiz koltuk üretmek” diye konuştu.


Adı bukalemundan

ADINI bukalemunun renk değiştirme özelliğinden alan, istenilen tasarımda ve ölçüde hazırlanabilen koltuklar üreten Buka Sofa’nın Proje Müdürü Hans Stöger, kullanıcıların istediği modeli, kılıfı ve yastığı seçerek hayal ettikleri mobilyayı yapabileceğini söyledi.


Vatan 


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


Özelleştirilebilir akıllı çözüm seçenekleriyle öne çıkan ve 8 milyon Euro yatırımla kurulan mobilya markası Buka Sofa ilk mağazasını açtı. İsmini bukalemunun renk değiştirme özelliğinden alan, istenilen tasarımda ve istenilen ölçüde hazırlanabilen mobilya markası Buka Sofa’da hedef 5 yıl içinde 30 mağazaya ulaşmak.


‘‘Akıllı değişim’’ felsefesi ile yola çıkan, farklı tasarımlarla yaşam alanlarını değiştirmeyi hedefleyen ve 8 milyonluk Euro yatırımla kurulan Buka Sofa, ilk mağazasını Avcılar’da açtı. Model, renk ve ölçü seçiminin kullanıcıya bırakıldığı mobilya markasının ürün yelpazesinde; kanepe, koltuk takımı, sehpa, masa, sandalye, dekoratif yastıklar, halı, kilim ve ev aksesuarları bulunuyor. 


Buka Sofa kurucusu Suat Erdoğan, mobilya sektörünün Türkiye’de büyüyen sektörler arasında olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin mobilya üretiminde dünyada 14’üncü sırada olduğunu belirtti. Erdoğan; ‘‘Son açıklanan verilere göre Türkiye mobilya pazarının büyüklüğü yaklaşık 10 milyar dolar, üretimi ise 6 milyar 137 milyon dolardır. Biz de Türkiye’de var olan bu potansiyeli değerlendirerek mobilya sektörüne farklı bir anlayış getirecek Buka Sofa markasını hayata geçirdik. Yatırımımızı ilk olarak ülkemizde, daha sonra ise global pazarda ileriye taşımayı hedefliyoruz’’ dedi.


Buka Sofa markası ile her tüketicinin bir tasarımcı olacağını vurgulayan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Kullanıcımıza, Buka Sofa’da yer alan 500’den fazla renk ve kılıf çeşidi arasından seçim yaptırarak istediği ölçüde ve modelde kendi tarzını yaratma fırsatı sunuyoruz. İlerleyen dönemde Buka Sofa ürünlerimizi hem mağazalarımızda hem de e-ticaret sitemizde kullanıcılarımız ile buluşturacağız. Türkiye’nin en büyük mobilya e-tcaret sitesi olmayı hedefliyoruz’’ dedi.


Yılda 30 bin parça koltuk üretimi 

İstanbul’da Akçaburgaz ve Kıraç olmak üzere iki üretim tesisinde faaliyetlerini yürüten Buka Sofa, yılda 30 bin parça koltuk üretim kapasitesine sahip. Son teknolojik parkurlar ile üretimini gerçekleştirilen Buka Sofa’nın ihracatta öncelikli ülkeleri; Dubai, Suudi Arabistan, İran, Yunanistan ve Almanya. 2017 yılında İstanbul Anadolu yakasında, Ankara,  İzmir  ve Antalya’da da mağaza zincirini genişletmeyi planladıklarını ve bayilik vereceklerini belirten Erdoğan, 2017 yılında yurtdışında da franchise olarak 3 mağaza açmak istediklerini söyledi. Buka Sofa 5 yılın sonunda mağaza sayısını 30’a çıkarmayı hedefliyor.  


Uluslararası standartlarda yüksek kalite HR Density süngeri

Buka Sofa’da istenilen modeli, kılıfı, ayağı, kolçağı ve yastığı seçerek hayalleri gerçeğe dönüştürmek mümkün. Rahatlıktan ve kaliteden ödün vermeyen Buka Sofa, oturma minderlerinde sadece uluslararası standartlarda en yüksek kalite olarak kabul edilen HR Density süngerini kullanıyor. Sırt yastığının konforunu değiştirmek isteyen kişiler boncuk elyaf dolgusu ya da sünger tercih edebiliyor. Buka Sofa ulaşılabilir fiyatlarda ve yüksek kalitede kullanıcılarıyla buluşacak. 




Geri Dön