20 / 04 / 2024

Bulanık kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Bulanık kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Muş’ un Bulanık ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan " Kentsel Dönüşüm Projesi " kapsamında riskli yapıların tespit edilerek bertaraf edilmesine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı...




Muş’un Bulanık ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında riskli yapıların tespit edilerek bertaraf edilmesine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Bulanık Belediyesi konferans salonunda yapılan toplantıya Kentsel Dönüşüm Muş Şube temsilcisi Erkan Asya, yetkililer Kenan Alçın ve Sıddık Esmer ile belediyenin birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birinci derecede deprem riski olan bölgelerde ihtiyaca cevap vermeyen riskli konutların bertaraf edilmesine yönelik yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Erkan Asya, vatandaşlarla bir araya gelmek için desteklerinden dolayı Bulanık Belediyesi’ne teşekkür etti. Asya, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kanunun temel amacı, riskli yapıları ortadan kaldırılıp, olası bir depreme karşı sağlıklı konutlar oluşturmak. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin oturduğu ev hasarlı ve kullanılmayacak haldeyse gerekli evraklarla yapılan başvuru sonucunda yetkililer tarafından yapılan tespitin ardından yapının yıkılması halinde mülk sahibine 18 ay boyunca karşılıksız 480 TL hesabına kira bedeli yatırılıyor. Bakanlık tarafından evden çıktığı için bir defaya mahsus 960 TL taşıma masrafı verilmektedir” diye konuştu.


Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine yönelik Bakanlık tarafından kira bedeli ve banka kredisi gibi vatandaşlara iki ayrı yönde yardımda bulunulduğunu söyleyen Asya, hasarlı evini yıktırmak isteyen vatandaşların her iki şıktan birinden yararlanabileceğinin altını çizdi. Asya, “İnsan hayatını tehlikeye atacak riskli yapılara sahip kişilerin başvurusunun ardından yapılan tespit işlemlerinden sonra, yıkılmak şartıyla ev sahibi konut başına 100 bin TL banka kredisi çekebilecek, şartlar elverişli olduğu halde krediyi çeken kişi 10 yıl içerisinde geri ödeme şartıyla konut başına 100 bin TL olmak üzere 500 bin TL’ye kadar kredi çeke bilecek” dedi.


Konuşmanın ardından yaklaşık 2 saat süren toplantıda söz alan vatandaşlar, konuya ilişkin sorular yönelterek kanun hakkında bilgi aldılar.



Hürışık Gazetesi


Geri Dön