26 / 04 / 2024

Bülent Alamut: TIR parkını Edirneliler yapmalı!

Bülent Alamut: TIR parkını Edirneliler yapmalı!

ETSO Başkanı Bülent Alamut, TIR parkını Edirnelilerin yapması gerektiğine vurgu yaptı



Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Genel Meclisi üyelerinin, TIR parkını Edirneliler'in yapması yönünde görüş birliğinde olduklarını belirterek, "Bu tesisi Edirneliler çok rahatlıkla yapar ve yılda 8-10 milyon, Edirneli'nin cebine girer. Bu konuda inatlaşmayı bırakalım. İnşallah Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı da Edirneli bir birey olduğunu düşünerek, bunu destekler" dedi.

Edirne İl Genel Meclisi Üyeleri ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Bülent Alamut, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaret etti.

Başkan Hamdi Sedefçi, görüşmeden sonra belediye meclis salonunda düzenlenen ortak basın toplantısında, Kapıkule Sınır Kapısı'na TIR parkının Edirneliler tarafından yapılması hususunda İl Genel Meclisi Üyeleri ve ETSO Başkanı Alamut'un ziyaretinde desteğini yinelediğini söyledi.

TIR parkının Edirne ekonomisine yılda 8- 10 milyon lira katkısının olacağını öngördüklerini ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti: "İl Genel Meclisi üyeleri, il genel meclisinde görüşün, parti ayrımı olmaksızın TIR parkının Edirneliler'in yapması yönünde olduğunu bana ilettiler. Bu tesisi Edirneliler çok rahatlıkla yapar ve yılda 8-10 milyon, Edirneli'nin cebine girer. Bu konuda inatlaşmayı bırakalım. İnşallah Edirne Ticaret Borsası
Başkanı Mustafa Yardımcı da Edirneli bir birey olduğunu düşünerek, bunu destekler. Edirne Valisi'nden de katkı istiyoruz. İnşallah bunu başarırsak Edirne'ye büyük katkımız olur."

İl Genel Meclisi Başkanı Tacettin Çalım ise Sedefçi'nin destek verici sözlerinin kendilerini cesaretlendirdiğini belirtti.

ETSO Başkanı Bülent Alamut da, TIR parkını Edirneliler'in yapması gerektiğine vurgu yaparak, "Uzun zamandan beri tartışılan TIR parkı sorununa noktayı koymamız gerekiyor. Burada siyaset ve kişisel bir hesap yok. Bunun Ankara'dan, egzoz dumanını yutan Edirne'ye tedavi parası gibi görülmesin istiyoruz. Bizim için önemli olan Edirne'nin menfaatidir. Geçmişte dezenfekte parası vardı, buradan elde edilen gelir tarihi eserlerin onarımlarında kullanılırdı, bu da kalktı. Şimdi Kapıkule var, biz bakıyoruz, bir katkısı yok. İnşallah Edirne hakkettiği aktarımı alır" diye konuştu.

-"EĞER RUHSATSIZ İNŞAAT VARSA MÜHÜRLERİM"-
Bir gazetecinin "Finans noktasında ve proje anlamında çalışmaların olup olmadığı" yönündeki sorusuna Belediye Başkanı Sedefçi, "Biz parayı buluruz, finans sıkıntısı yok" dedi. Sedefçi, şöyle devam etti:

"Milli Emlak tarafından ihale edilen arsa, imar planında TIR parkı olarak görülmüyor. Devletin yaptığı ihale yasal değil. Meclis olmadan, meclis yok sayılarak yapılan ihale geçersizdir. Bunun düzeltilmesini istiyorum. Ayrıca aldığımız duyumlara göre, orada bir şantiye kurulmuş ve inşaatlara başlanmış. Eğer ruhsatsız inşaat varsa inşaatı mühürleyerek, savcılığa durumu bildireceğim."
AA


Geri Dön