19 / 04 / 2024

Bülent Arınç, 1326 Projesi'ni inceledi!

Bülent Arınç, 1326 Projesi'ni inceledi!

Başbakan Yardımcısı Arınç, Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçireceği 1326 Projesi'ni inceledi. Arınç, "Gökdelenlerin olmayacağı, tarihi dokumuzun mümkün olduğu kadar korunacağı, geniş alanlara yayılacak bir dönüşüm olacak" diye konuştu.



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 30 Mart mahalli seçimlerinde ikinci kez Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret etti. Osmangazi Belediyesi'nin projeleriyle ilgili konuşan Arınç, "Belediyeye girdiğimizde bazı maketleri inceledik. 1326 Projesi Bursa'ya değer katacak. Fetih 1453 İstanbul'da, 1326 da Bursa'da olacak. Bunun Çanakkale'de de bir benzeri var. 

Böylelikle Osmanlının beşiği, imparatorluğun kurulduğu Bursa'mız çok şeye sahip. Kuruluşunu, Bursa'nm fethini Osmanlı'yı tanıtacak güzel bir eser olacak" şeklinde konuştu. Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Arınç, "Osmangazi örnek bir dönüşüm sergileyecek. Halkımızı rahatsız etmeden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle 6-8-10 katlık yapılaşma olacak" dedi. 


BURSA İÇİN ANLAMLI BİR İLÇE 

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Yıldırım Belediye Başkanı ismail Hakkı Edebali'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yıldırım'ın büyük başarı kazandığına dikkat çeken Arınç, "İsmail Hakkı Edebali, birinci dönem belediye başkanlığına yüksek oyla seçildi. Yıldırım yüksek nüfusuyla Bursa için anlamlı bir ilçe. 18 ilçemizde aldığımız oyları göz önüne getirirsek Yıldırım anlamlı bir seçim kazandı. Kendisine ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. Bu başarıda en büyük katkı teşkilatlarımızındır" dedi. 


ARINÇ'A TABLO HEDİYE ETTİ

Proje tamamlandığında gökdelenlerin olmayacağını belirten Arınç, "Tarihi dokumuzun mümkün olduğu kadar korunacağı, geniş alanlara yayılacağı ve bu zamana kadar yapılanlarla birlikte bir dönüşüm olacak" diye konuştu. Hazırladıkları projeler hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ziyaretinden dolayı Arınç'a teşekkür etti. Başkan Dündar, Arıııç'a bir de tablo hediye etti. 


Akşam


Geri Dön