16 / 04 / 2024

Bülent Arınç:Turgut Özal Havaalanı için gerekeni yapacağım

Bülent Arınç:Turgut Özal Havaalanı için gerekeni yapacağım

Bülent Arınç, Ankara Esenboğa Havalimanı'nın adının "Turgut Özal Havalimanı" olarak değiştirilmesini doğru bulduğunu bildiğini belirtti



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Ankara  Esenboğa Havalimanı'nın adının "Turgut Özal Havalimanı" olarak değiştirilmesini kişisel olarak çok doğru bildiğini belirterek "Araştırma yaparak bunun nasıl olabileceğini düşüneceğim. Zorlamak yok olursa olur, olmazsa olmaz" dedi.

FEVKALADE DOĞRU OLUR

Arınç, Cumhurbaşkanı Albdullah Gül ile Suudi Arabistan'a hareketinden önce gazetecilerin soruları üzerine merhum Özal'ın, Türkiye'ye çok önemli hizmetlerde bulunmuş değerli bir Cumhurbaşkanı olduğunu ifade etti. Arınç, şöyle dedi: "Turgut Özal'ın isminin Türkiye'de bir havalimanına verilmesini ben şahsen kişisel olarak çok doğru buluyorum. Bu konuda ne hükümetimizin, ne de başka bir kurulun alınmış bir kararı yok. Bu benim kişisel düşüncemdir. Uluslararası alanda Turgut Özal isminin bir havalimanında bulunması da fevkalade doğru."

OLURSA OLUR ZORLAMAK YOK

Arınç, "Bu konuda bir girişimde bulunup bulunmayacağının" sorulması üzerine de şunları kaydetti: "Uygun bir zemin olduğunda ben hükümete bu konuyu açarım, onların düşüncelerini alırım ama bence çok büyük bir olay değil, sadece Ulaştırma Bakanlığı veya Ankara Valiliği bile bu konuda yetkili olabilir. Bir araştırma yapmadım. Araştırma yaparak bunun nasıl olabileceğini düşüneceğim. Zorlamak yok olursa olur, olmazsa olmaz.''
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

"Esenboğa'ya Özal'ın adı doğru olur"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Esenboğa Havalimanı'nın adının "Turgut Özal Havalimanı'' olarak değiştirilmesiyle ilgili olarak "Fevkalade doğru'' dedi. Suudi Arabistan'a hareketinden önce gazetecilerin, "Ankara Esenboğa Havalimanı'nın adının 'Turgut Özal Havalimanı' olarak değiştirilmesi önerisine'' ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç "Turgut Özal'ın isminin Türkiye'de bir havalimanına verilmesini ben kişisel olarak çok doğru buluyorum" dedi.
Sabah/Serdar CANIPEK


Geri Dön